Hur ska jag agera mot Media Kontroll?

Anders Nyman

Publicerades: 8 augusti, 2013

Media Kontroll ringde mig för över ett år sedan och sa att dom kunde hjälpa mig med alla bluffakturor. Jag blev jätteglad, för jag hade 4-5 st bluffakturor. ”Skicka hit dom så ska vi hjälpa dig”. Sen hörde jag inget mer förrän det kom en faktura på ca 6 000 kr. Jag fick bestrida mina bluffakturor själv. För några veckor sedan kom ett nytt avtal, men jag skrev aldrig på det. Nu har jag fått en påminnelse från dom på 5 000 kr och ärendet kommer att skickas till inkasso om jag inte betalar. Vad ska jag göra?

Jag har förgäves försökt komma i kontakt med Media Kontroll Sverige AB, som har sitt säte i Borås. Sedan i våras saknar de styrelse, är avregistrerade för f-skatt och har inte lämnat in årsredovisningen i tid. Dessutom har Media Kontroll en rad betalningsanmärkningar, bland annat från inkassobolaget de hotar dig med.

Avtalet du ingått förlängs automatiskt enligt villkoren, men har du inte fått det du betalat för borde avtalet kunna ogiltigförklaras. Även om nu Media Kontroll verkar vara på väg att försvinna bör du därför bestrida den nya fakturan skriftligt, helst via mejl, och tydligt ange varför du bestrider. Våga sedan stå på dig, jag hittar inga fall där Media Kontroll tagit kunder vidare till tingsrätten.