Till huvudinnehållet

❤️ Just nu: Testa Driva Eget Plus för 19 kr/mån i tre månader. Kolla in!

Anpassa dina flöden och vad som visas först. Läs mer

Bli medlem

25 superheta affärsidéer att starta i år

c80bb5db71c9b76f7a6e2baf51511976
Maja-Stina Skarstedt 3 april, 2018 7 minuters läsning

Är du redo att starta eget företag? Vi har listan med 25 affärsidéer som du kan hugga tag i direkt. Så, vad väntar du på?

1. Låt föräldrar äta med barnpassning

Hur många småbarnsföräldrar finns det inte som gärna vill fortsätta gå på restaurang men inte har barnvakt? Fixa biffen åt dem! Vem blir först att både servera god mat och en lugn stund för föräldrarna medan kidsen får barnvakt och leka fritt på samma ställe? Det är dessutom högst inne att skapa upplevelser för sina gäster.

Tips! Vi rekommenderar det här YouTube-klippet som ger dig de viktigaste starta eget-tipsen och de vanligaste starta eget-misstagen

2. Tänk AI

Artificiell intelligens (AI) blomstrar. Hur kan du anamma det i en business? Inspireras av andra! Här får du 18 nya affärsidéer där AI gör jobbet (och du kan tjäna pengar).

3. Satsa på hälsa- och sjukvård

En seg marknad kan tyckas, men ändå så viktig. Just nu poppar en mängd nya startups upp som kombinerar vårt behov av hälsa och sjuvård med AI. Är det här du ska in som en ny spelare?

Inspireras av:Mårten Nyléns 4 steg till optimal hälsa

4. Konsult inom din nisch

Vilken är din expertis? Träning, hälsa, ekonomi, organisationsutveckling, utbildning? Se om du kan hitta möjliga kunder inom din nisch där du kan jobba som konsult. Om det redan finns en rad konsulter inom ditt område – se efter hur du kan sticka ut och göra saker annorlunda och bättre.

Lyssna på: Starta Eget-podden om att starta eget som konsult

5. Starta vägkrog med hälsofokus

När kommer snabbmatskedjan längs vägarna som inte bara erbjuder flottiga strips, svettiga hamburgare och trista leksaker i barnlådorna? Med dagens hälsomedvetenhet kan säkert folk betala lite extra för att få variation när det kommer till snabbmat i bilen.

6. Bli den bästa upphandlaren

På många företagares önskelista står att vinna upphandlingar hos kommuner och myndigheter. Men – det är lite av en djungel. Om du vill göra nytta för andra företagare, och samtidigt tjäna pengar, kanske du ska bli upphandlare numero uno? Tänk bara på att skriva bra avtal!

Ladda ner: Konsultavtal

7. Skapa nya sätt att pendla

Vi tar oss till våra jobb helt annorlunda än för bara några år sedan. Så, hur ska vi ta oss dit i framtiden? Har du idéer som är bortom elsparkcyklar finns såklart en marknad.

8. Ta hand om skräpet

Visste du att mer än 90 procent av allt som skräpas ned är engångsprodukter? När Naturvårdsverket gör skräpmätning 2023 visar den att:

  1. 48 procent är fimpar
  2. 17 procent är portionssnus
  3. 15 procent är engångsplast (exklusive fimpar)

Hur kan vi hjälpa folk att sluta skräpa – som dessutom är olagligt?

9. Gör business som influencer

Ja, än tjänar influencers stora pengar på sitt jobb. Har du en hyfsad stor följarskara? Låt den bli större!

Inspireras av:Sveriges 10 största influencers – vilka följer du på Instagram?

10. Hjälp kunderna med sina hundar

Pandemin ledde till extra många hundköp och nu finns nära en miljon registrerade hos Jordbruksverket. För snart tio år sedan, 2014, var antalet registrerade hundar 789 000. Hundar behöver såklart extra omsorg, mat, leksaker, aktiviteter och så vidare. Är det vovvarna som blir din business?

Psst!Kolla in Founders & Friends – av företagare, för företagare!

11. Utforska ”bodyhacking”

Med det ett chip kan du registrera dig på gymmet och gå igenom tunnelbanespärrar. ”Bodyhacking” lär växa då folk slipper kort, passerbrickor och hundra olika lösenord. ”Det är helt ofarligt, och på sikt kommer det att bli en stor boom kring bodyhacking”, säger Göran Adlén, trendanalytiker, som var tidig med sitt chip. Kanske är du rätt person att hjälpa folk förenkla sina liv med bodyhacking? 

12. Nyttja fördelarna som liten

När trendanalytikern Göran Adlén spanar för framtiden ser han småföretagen som vinnare: ”De stora jättarnas tid är förbi, vinnarna är de små företagen som kan jobba mer möjlighetsorienterat. En del företag, som mindre sparbanker, har redan uppfattat att människor vill träffa personalen, till skillnad från den stora banken som inte vill umgås med kunden längre”, säger han till tidningen Sälj! Här kan du alltså dra fördelar som liten. Utgå från det i din affärsidé.

13. Visa kunderna er produktion

Kunder vill påverka vad som finns i sortimentet, hur och var det tillverkas och hur det ska transporteras och förpackas. Fler och fler företag jobbar så, bland annat klädföretag. De redovisar exempelvis hur varje led i produktionen ser ut. Hur kan du redovisa?

14. Dela vidare

Delningsekonomi har nämnts i tidigare trendrapporter. Här finns fortfarande mer att göra. Vilka nya områden och delar av livet kan vi konsumenter tänka oss att dela?

15. Låt kunden designa själv

Kunder vill välja själva – även på detaljnivå. Gör business av detta och låt kunderna skräddarsy sin egen produkt eller tjänst. Om du inte besitter all kunskap själv för att få kunden helt nöjd så skapa flexibilitet genom att knyta bra underleverantör till dig.

16. Utforska 3D

Med rätt och ny teknik kan du skapa unika varor – som med 3D-printing. Blicka ut över landsgränserna och se vad som gjorts på annat håll. Hos Dylan’s Candy Bar på Manhattan kan du som kund till exempel göra ditt eget godis. Välj färg, form och smak! Vem tar detta till Sverige?

17. Gör butiken till en upplevelse

När e-handeln ständigt växer måste du med fysisk butik fortsätta vara på tårna. Ge kunderna en upplevelse! Om de har masat sig ur soffan och släppt mobilen gäller det att belöna dem som klivit in genom butiksdörren. Hur gör du det på bästa sätt? Så att de köper, kommer igen och rekommenderar! 

18. Hjälp företag med utsläppen

Klimatmålen flåsar oss i nacken. Här gäller det för många företag att bidra. Kan du hjälpa företag med det?

Psst!Kolla in Founders & Friends – av företagare, för företagare!

19. Använd storytelling rätt

Oavsett vilken affärsidé du satsar på behöver du verkligen berätta ditt företags story på ett nytt sätt – eller hjälpa andra att göra det. Vinnare är de som tar vara på VR-teknik, video och att skapa liveevents för sina kunder och följare, spår tidningen Entreprenuer. Du som kan filma, redigera och dokumentera – grattis! Här finns pengar att tjäna.

20. Få igång bokläsandet

Varannan man läser inte böcker på fritiden, visar statistik från SCB i oktober 2023. Samtidigt vet vi vilka positiva effekter läsandet faktiskt har. Hur kan du flirta med denna svårnådda målgrupp? Och inte minst barnen som också behöver läsa ännu mer.

21. Skippa alkoholen

Om dryck är din nästa business bör du tänka alkoholfritt. Trenden syns ute på barerna i form av alkoholfri sprit och så kallade Adult Drinks. Alkoholfritt toppar också många listor i branschen. 

22. Erbjud "mat i mat"

Under 2024 kommer nya krav för dig som säljer take away-mat och -dryck. Utvecklingen av ätbara förpackningar går också framåt. I Indien har den ätbara skeden lanserats och nu tas konceptet vidare genom att servera ”mat i mat”, till exempel en fruktsallad i ett urgröpt ananasskal och rätter som serveras i olika typer av ätbara wraps. Bra sätt att minska svinnet!

23. Foka på solokvistar

Idag är 40 procent av hushållen i Sverige ensamhushåll. 2030 sägs det vara den vanligaste formen av boendetyp. Här finns redan företag som satsat på målgruppen. Vad sägs om den japanska trenden med ”The Solo Wedding”? Singlar kör bröllopspaket för att inte missa bröllopsmagin. 

Bli vän med roboten - och tjäna pengar på din affärsidé

24. Bli bundis med roboten

Hur mycket du än gillar andra människor måste du börja bekanta dig med robotar som utför fler och fler uppgifter för både kunder och företag. Och kanske är det just en robot som ska bli din allra tajtaste kollega? Hen som du kan göra pengar på? 

25. Franchise

Varför uppfinna hjulet när det redan finns? Du som bara vill kasta dig ut i entreprenörsvärlden men fortfarande saknar rätt idé: Kolla vilka befintliga verksamheter som du går igång på! Det finns flera kedjor som bara väntar på nya franchisetagare. Taco, yoga eller sälja hus – vad passar dig bäst?



ANNONS

Innehåll från LUNAR

Privatekonomi

Starta eget företag 2025 – här är hela checklistan (spara!)

Lunar Business 29 november, 2024 9 minuters läsning
Starta eget företag 2025 – här är hela checklistan (spara!)

Allt du behöver veta om att starta eget företag, samlat på ett ställe. Här går vi igenom olika företagsformer (aktiebolag, enskild firma etc), hur du registrerar ditt företag, hur du väljer företagsnamn och hur du öppnar företagskonto och får bankintyg. Följ den smarta checklistan och snart har du ditt alldeles eget företag!

Till att börja med vill vi säga – grattis! Du har bestämt dig för att starta företag, vilket betyder att du har en spännande resa framför dig. En resa full av möjligheter, lärdomar och utmaningar. Oavsett om du har en klar affärsidé eller bara börjat fundera, så finns det mycket att tänka på.

Tips innan vi drar igång med checklistan: Har du hört talas om den digitala företagsbanken Lunar, byggd för små företag? Ett enklare och prisvärt sätt att starta och skala ditt företag, utan krångliga processer. Lunar tar till exempel ingen avgift för att öppna ett företagskonto, hanterar hela ansökningsprocessen digitalt och erbjuder snabb onboarding. 

Att tjänsten har varit efterlängtad hos Sveriges entreprenörer märks tydligt på Trustpilot, där Lunar har 4,6 av 5 stjärnor i kundnöjdhet. Idag har över 20 000 företag valt Lunar som sin bank. Läs mer om varför småföretag älskar Lunar här.

Att starta ett nytt företag kan kännas som raketforskning, men så behöver det inte vara. Vi har sammanställt den här guiden för att hjälpa dig på traven. Här hittar du all information du behöver för att komma igång, samlat på en plats. Från att registrera ditt företag till att hantera ekonomin och driva verksamheten framåt. Vi guidar dig i 3 enkla steg.

Steg 1: Välja företagsform

Valet av företagsform är ett av de viktigaste stegen när du startar företag. Här får du en genomgång av de vanligaste alternativen för att hitta det som passar din verksamhet och dina mål bäst.

Aktiebolag eller enskild firma?

De vanligaste företagsformerna i Sverige är enskild firma och aktiebolag (AB), men det finns även andra, som handelsbolag och kommanditbolag.

Enskild firma är ofta det enklaste valet för den som vill driva ett mindre företag, speciellt om du ska arbeta ensam. Du ansvarar personligen för företagets skulder och verksamhet, och vinsten beskattas som en del av din privata inkomst. Det går ofta snabbare och enklare att starta en enskild firma, och medför färre regler att följa jämfört med ett aktiebolag. Enskild firma kan vara ett bra alternativ för till exempel frilansare.

Aktiebolag är mer komplext men ger dig fördelen att du inte är personligt ansvarig för företagets skulder. Företaget blir en egen juridisk person, vilket innebär att företagets ekonomi och dina privata tillgångar är separerade. Aktiebolag kan vara särskilt fördelaktigt om du planerar att anställa eller expandera. 

Ett AB kräver ett aktiekapital på minst 25 000 kronor, men det ger också ett mer professionellt intryck och bättre möjligheter till extern finansiering.

Steg 2: Registrera företaget

Nu när du har valt företagsform är nästa steg att officiellt registrera ditt företag. Här följer några steg du behöver ta för att få ditt företag registrerat.

Obs! De här stegen är aktuella för dig som ska registrera ett aktiebolag (AB). Om du ska registrera en enskild firma är processen lite mindre komplex. Du hittar information om hur du registrerar din enskilda firma hos Bolagsverket.

Så startar du ett aktiebolag (AB)

Det finns två huvudsakliga sätt att starta ett aktiebolag. Du kan gå den traditionella vägen via Verksamt och Bolagsverket och skapa ett helt nytt företag från grunden. Eller så kan du köpa ett färdigregistrerat bolag som redan har ett organisationsnummer. Låt oss bryta ner skillnaderna mellan de två alternativen:

Starta ett nytt aktiebolag

För att starta ett nytt aktiebolag behöver du ett bankintyg, ett certifikat från din bank som bekräftar att du har satt in det minsta aktiekapitalet (25 000 kr). Intyget ska skickas in till Verksamt som bevis på insättningen när du registrerar ditt företag från grunden. Du får ett nytt organisationsnummer som en del av registreringsprocessen.

Köpa ett färdigregistrerat bolag

Om du köper ett lagerbolag öppnar du ett bankkonto, sätter in det nödvändiga aktiekapitalet (minst 25 000 kr) och får ett likvidintyg som bekräftar att kapitalet har satts in. Intyget skickas till bolagsleverantören för att överföra ägarskapet.

Det här tillvägagångssättet kan gå snabbare eftersom företaget redan är etablerat.

Välj och registrera företagsnamn 

När du startar ett företag är valet av namn ett av de första besluten du behöver fatta. Här är några frågor att ställa dig när du väljer företagsnamn:

  • Är det originellt och lätt att minnas?
  • Representerar det vad din verksamhet står för och ger en tydlig bild av din affärsidé?
  • Om du planerar att expandera globalt, fungerar namnet även internationellt?

Innan du bestämmer dig är det viktigt att kontrollera att namnet inte redan används. På Verksamt.se kan du enkelt se om namnet är tillgängligt och samtidigt registrera det. Det är också smart att undersöka om webbdomänen med ditt företagsnamn är ledig, vilket du kan göra hos Internetstiftelsen. Undvik namn som påminner om andra företag eller varumärken för att slippa förväxlingar eller juridiska problem.

Ett tips är att avvakta med att beställa marknadsföringsmaterial, som visitkort eller trycksaker, tills Bolagsverket har godkänt namnet. Det kan hända att namnet inte går igenom.

Registrera företag på Verksamt

När du har valt ett företagsnamn är nästa steg att registrera ditt företag hos Bolagsverket via Verksamt.se. För att registrera ett aktiebolag krävs två dokument:

  • Stiftelseurkund: Det här dokumentet bekräftar bildandet av ditt aktiebolag och ska innehålla information som datum för bildandet, aktiens pris och namn på grundare och styrelseledamöter.
  • Bolagsordning: Bolagsordningen beskriver hur företaget ska drivas och innehåller bland annat företagets namn, verksamhetsbeskrivning, aktiekapital och styrelsens sammansättning.

Du hittar mallar för stiftelseurkund och bolagsordning hos Bolagsverket.

Kom ihåg: Du kan inte slutföra registreringen på Verksamt innan du har öppnat ett företagskonto, satt in aktiekapitalet och fått ett bankintyg.

Tips! För mer ingående information om hur du startar AB, kolla in Lunars checklista för att starta aktiebolag. Där går vi igenom varje steg i detalj, från idé till verksamhet.

Steg 3: Kom igång med företaget

När du har registrerat ditt företag på Verksamt är nästa viktiga steg att ordna företagets finansiella struktur. Att öppna ett företagskonto och skaffa ett bankintyg är avgörande för att få igång verksamheten och säkerställa att ditt företag kan drivas och växa utan hinder.

Öppna företagskonto

Det finns många banker att välja mellan. Över 1 000 företagare ansöker om ett Lunar företagskonto varje månad – och det är inte svårt att förstå varför. Lunar erbjuder Sveriges billigaste företagskonto* med 0 kr i startavgift och allt du behöver för att starta och driva din verksamhet framåt.

Om du väljer att öppna ett företagskonto hos Lunar hanteras allt digitalt. Det innebär att du snabbt kan komma igång utan onödigt pappersarbete eller tidskrävande bankbesök, som ofta kan vara både krångliga och ta lång tid. Du verifierar din identitet och fyller i dina uppgifter direkt i Lunars app.

Nyfiken? Vill du veta mer om Lunar som företagsbank? Läs mer här

Ansök om bankintyg

Om du skapar ett företagskonto hos Lunar sker mycket av processen automatiskt. När du har öppnat ditt företagskonto och satt in aktiekapitalet (minst 25 000 kr för privata aktiebolag), skickas bankintyget automatiskt till Verksamt. Du behöver bara ange Lunars mejladress (business@lunar.app) i din ansökan på Verksamt, så utfärdar de intyget utan krångel.

Bankintyget bekräftar att aktiekapitalet har satts in på ditt företagskonto. Det är en viktig del av registreringsprocessen eftersom du inte kan slutföra din företagsregistrering hos Verksamt utan detta intyg.

Hos många banker kan processen för att få ett bankintyg vara tidskrävande och kostsam, med pappersformulär och avgifter på upp till 3 000 kr. Med Lunar sker allt digitalt, och intyget kostar endast 495 kr. När bankintyget är utfärdat kan du snabbt och enkelt skicka in din registrering till Bolagsverket för vidare hantering. Läs mer om fördelarna med Lunar här.

Registrera företag hos Skatteverket

När Bolagsverket har registrerat ditt företag, är det dags att anmäla det hos Skatteverket och registrera dig för f-skatt och moms. Det kan också vara aktuellt att registrera dig som arbetsgivare:

  • F-skatt: För att kunna fakturera dina kunder och betala in skatt behöver du registrera dig för F-skatt. Det är ett viktigt steg för att driva din verksamhet på ett korrekt och lagligt sätt.
  • Momsregistrering: Om din verksamhet beräknas omsätta mer än 30 000 kr per år behöver du även registrera dig för moms.
  • Arbetsgivare: Planerar du att anställa personal? Då är det viktigt att registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket.

Sist men inte minst: När alla dokument har skickats in till Bolagsverket behöver du och eventuella medgrundare skriva under stiftelseurkunden. Stiftelseurkunden är dokumentet som du skickade in till Bolagsverket, tillsammans med bolagsordningen, när du först registrerade företaget. 

När stiftelseurkunden är underskriven kan Bolagsverket registrera företaget, godkänna ditt företagsnamn och ge dig ett organisationsnummer. Du kommer att få ett registreringsbevis som du kan ta del av via Bolagsverkets e-tjänst. Därefter kan du börja driva din verksamhet!

Starta ditt företag med Lunar – banken för små företag

Att starta företag ska inte vara raketforskning, anser bankuppstickaren Lunar. Målet för den digitala banken Lunar är att förenkla processen, så att fler svenskar ska kunna starta företag och bidra till ett spirande näringsliv.

– Möjligheten att starta och driva företag är ryggraden i svensk ekonomi. Vi vill bidra till att Sverige fortsätter växa och att små företag får tillgång till tjänsterna de behöver till ett bra pris. Banker ska underlätta, inte skapa hinder, säger Mats Persson Bergius, kommersiell chef på Lunar.

Med Lunar slipper du höga uppstartsavgifter och får en användarvänlig app som gör det enkelt att hantera och effektivisera företagets ekonomi.

Behrouz Afshari Vafa, egenföretagare och revisor med 21 års erfarenhet, menar att byråkratin som vanligtvis är inblandad i att starta företagskonton är onödig. Han säger att Lunars intuitiva och användarvänliga upplevelse sticker ut i branschen.

– Lunar erbjuder den smidigaste banktjänsten som jag någonsin har använt. De moderna lösningarna är helt fantastiska, särskilt för små bolag, skriver han i sitt utlåtande.

Redo att se hur Lunar kan förenkla din entreprenörsresa? Gör som tusentals andra svenska företagare och ta steget. Ansök här idag och upptäck hur Lunar kan underlätta för dig när du startar företag.

Om Lunar Bank
Lunar är en 100% digital bank, byggd för att göra det enkelt att hantera sina pengar smartare och få ut det mesta av dem, med hjälp av innovativa produkter, banktjänster och fair transparenta priser.

Lunas grundades 2015 av entreprenörer som var övertygade om att det fanns ett smartare sätt att bedriva bank på än endast de traditionella.

Lunar är en licensierad bank och står under tillsyn av det danska Finanstilsynet (motsvarande svenska Finansinspektionen). Kundernas pengar är skyddade av den danska insättningsgarantin, Garantiformuen, upp till 100 000 EUR, ca 1 050 000 kr. Garantiformuen fungerar precis som den svenska insättningsgarantin.
Över 20 000 företag har valt Lunar som sin bank, och betyget på Trustpilot är utmärkt!



ANNONS

Innehåll från Toborrow

Privatekonomi

Hur får jag bäst villkor när företaget ska låna pengar?

Att hitta rätt finansiering för ditt företag kan vara en tidskrävande och komplicerad process. Att jämföra räntor, avgifter och villkor mellan olika långivare tar tid, och utan full insyn riskerar du att betala mer än nödvändigt.

toborrow_logo
Toborrow 10 mars, 2025 3 minuters läsning
Lånevillkor

Foto: toborrow

Men det finns smarta sätt att förenkla processen och samtidigt säkerställa att du får de bästa möjliga villkoren. Här lär vi dig hur!

Bästa tipset direkt! Genom att samla flera långivare på ett ställe sparar du tid och får en bättre överblick över de olika alternativen. Istället för att själv ansöka hos flera banker och kreditgivare kan du med hjälp av exempelvis Toborrow göra en enda ansökan och låta flera aktörer konkurrera om att ge dig de bästa villkoren. Nice va!

Här går vi igenom hur du stärker företagets kreditbetyg, och hur du gör för att enklare få finansiering till bättre villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

5 smarta tips för att säkra bästa lånevillkoren för ditt företag

1. Jämför alltid flera lånealternativ

Banker och långivare erbjuder olika villkor beroende på din bransch, omsättning och kreditvärdighet. Genom att jämföra olika erbjudanden kan du få ett bättre förhandlingsläge och undvika dolda avgifter.

2. Ha koll på ditt kreditbetyg

Ett starkt kreditbetyg ger dig tillgång till lägre räntor och fördelaktigare villkor. Se till att din kreditupplysning är korrekt, betala räkningar i tid och håll nere skuldsättningen för att förbättra din kreditvärdighet. Här kan du testa ditt kreditbetyg (utan kreditupplysning).

3. Förstå dina finansieringsbehov

Lån är inte alltid den bästa lösningen. Ibland kan leasing eller factoring vara mer kostnadseffektivt och ge ditt företag bättre kassaflöde. Toborrow kan fungera som ett bollplank för att hjälpa dig hitta den finansieringslösning som passar ditt företag bäst.

4. Var förberedd med rätt dokumentation

Företag med tydliga och välordnad ekonomi har större chans att få bättre lånevillkor. Ha redo balans- och resultaträkningar, affärsplan och budget för att visa att du har kontroll över din ekonomi.

5. Förhandla aktivt

Många företagare accepterar första bästa erbjudande, men det finns ofta utrymme att förhandla. Använd de konkurrerande erbjudanden du får genom Toborrow för att få fram de allra bästa villkoren.

Hur fungerar Toborrow?

Toborrow står på din sida, inte bara för att säkerställa att du får de bästa lånevillkoren, utan även för att hjälpa dig hitta rätt finansieringslösning för just ditt företag. Oavsett om du behöver ett lån, leasing eller factoring kan vi guida dig genom processen och koppla dig till de rätta långivarna.

Vill du veta mer om hur du kan optimera ditt företags finansiering? Besök Toborrow eller ring 08-520 017 30. Din företagsresa är viktig, och vi finns här för att stötta dig och se till att du får bästa möjliga villkor.

Tips! Vill du veta hur mycket ditt företag har möjlighet att låna, och till vilka villkor? Det är helt kostnadsfritt hos Toborrow – läs mer här.

Om Toborrow

I Sverige finns över en halv miljon småföretagare, var och en med sina unika behov och utmaningar. När det gäller finansiering är det avgörande att välja rätt lösning vid rätt tidpunkt. På Toborrow förstår vi vikten av att jämföra lånevillkor och hitta de bästa alternativen för att stödja företagets tillväxt.

Vi är mer än bara en digital tjänst – vi är din samarbetspartner. Vårt team av kreditspecialister guidar dig genom hela processen och hjälper dig att välja den bästa finansieringen för företagets behov, vare sig du behöver kapital för expansion, investering eller likviditet.

Men vad krävs egentligen för att få ett företagslån? För att kvalificera sig behöver ditt företag ha en giltig bolagsform och vara registrerat i Sverige. Det är också viktigt att ditt företag har en god kreditvärdighet och en stabil ekonomi.

Vår ansökningsprocess är helt digital och signeras med BankID. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från flera långivare på vår plattform. Du väljer det erbjudande som passar dig bäst. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.Toborrow



Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Driva eget använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.