Sveriges 10 största influencers – vilka följer du på Instagram?

Karolina Östervald

Publicerades: 4 april, 2022
Foto av: Amanda Parkkinen/Indybeauty.se

Influencer marketing fortsätter att expandera och blir en alltmer framträdande marknadsföringsstrategi. Vi ser dem överallt, deras följarantal växer dagligen och vi älskar att köpa deras produkter – men vilka följer du egentligen? Här listar vi Sveriges 10 största influencers på Instagram.

Tips! Följ Driva Eget på Instagram och få våra bästa framgångstips varje dag. 1 000-tals följer redan.

1. Felix Kjellberg – @pewdiepie

Den som överlägset kammar hemma första platsen för Sverige största influencer är Felix Kjellberg. Felix, som går under namnet Pewdiepie, började sin framgångsresa med att kommentera dataspel. Hans följarskara växte raskt och han blev ett internetfenomen. Idag är han en av Sveriges inflytelserikaste influencer och driver sina sociala kanaler på heltid. 

Hur många följare har Pewdiepie på Instagram? 21.8 miljoner

2. Anna Nyström – @annanystrom

Hon är idag Sveriges största kvinnliga träningsinfluencer med över åtta miljoner följare. Anna började 2013 lägga upp träningsbilder på sin Instagram och hennes bilder fick snabbt stor spridning på appen. Intresset blev hennes yrke och idag är hon utbildad personlig tränare. Förutom hennes sociala kanaler så har hon skapat och driver träningsklädesmärket Ryvelle. 

Hur många följare har Anna Nyström på Instagram? 8.1 miljoner

3. Linn Löwes – @linnlowes

Linn är fitnessprofilen som har en tuff historia kantad med cancer, strålning och cellgifter. Hon förklarar att sjukdomen ligger bakom hennes driv och senare framgång då det stora fokuset efter tillfrisknandet blev hälsa och träning. Förutom att driva Athli Store som säljer träningsplaner så har Linn även utvecklat träningsklädmärket Stacci Athletics.

Hur många följare har Linn Löwes på Instagram? 2.9 miljoner

4. Hanna Öberg – @hannaoeberg

Fitnesscoachen som blev influencer och som har satsat stort på e-handel. Hanna Öberg driver Ownuapp som utvecklar digitala träningsprogram med en tillhörande träningsapp. Företagets vision är att ge dig som kund allt du behöver för att nå sina personliga tränings – samt hälsomål.

Hur många följare har Hanna Öberg på Instagram? 2.2 miljoner

5. Matilda Djerf – @matildadjerf

Matildas bilder fyller kanske din Pinterestboard eller är din inspiration? Det är du inte ensam med om, hon är för många en riktig modeikon. Hon driver, förutom sin stora Instagramkanal, även klädmärket Djerf Avenue. Märket har på kort tid haft en stor utveckling och spridning utomlands. Produkterna är etiskt framtagna och fokus ligger på hållbarhet både vid produktion och användning.  

Hur många följare har Matilda Djerf på Instagram? 2.2 miljoner

6. Rachel Bråthén – @yogagirl

Känner du till namnet ”Yogagirl”? Då är det svenska Rachel Bråthén du har hört talas om. Hon är yogaläraren som blev hälsoinspiratör och författare. Hon är bland annat känd för boken ”Yoga girl” som utkom i november 2014 och blev en New York Times-bästsäljare. Idag driver hon sidan yogagirl.com som innehåller bland annat yogaguider, en webbshop och ett stort community. 

Hur många följare har Yoga Girl på Instagram? 2 miljoner

7. Kenza Zouiten – @kenza

Kenza började sin influencerkarriär som 15-åring när hon drev en av Sveriges största bloggar. Nu är en hon av Sveriges största influencer och arbetar även som entreprenör och modell. På hennesIinstagram får vi följa hennes entreprenörsskap, magiska resor men också hur livet ser ut som tvåbarnsmamma. Under sin föräldraledighet grundade hon tillsammans med sin make hårvårdsmärket The Every som släpptes 2021. 

Hur många följare har Kenza Zouiten på Instagram? 1.7 miljoner

8. Janni Olsson Delér – @jannid

Janni är en av Sveriges främsta influencer. Hon började sin karriär som bloggare 2013 för att sysselsätta sig under resorna med sin nuvarande man skidproffset Jon Olsson Delér. Bloggen växte fort och likaså hennes Instagramkanal. Nu får vi följa både familjelivet, magiska resor och entreprenörskapet på hennes kanaler. Tillsammans med sin man Jon och pappa Rickard Delér driver hon även klädmärket C’est Normal.

Hur många följare har Janni Olsson Delér på Instagram? 1.3 miljoner

9. Bianca Ingrosso – @biancaingrosso

Namnet som finns på alla läppar just nu. Kändisbarnet som nu driver ett av Sveriges största sminkmärke, medverkar som jury i Talang och är en av stjärnorna i realityserien ”Wahlgrens Värld”. Bianca började sin karriär som bloggerska och är nu en mycket etablerad entreprenör. Hon är en av skaparna bakom det framgångsrika sminkvarumärket CAIA Cosmetics som idag finns i över 30 länder.

Hur många följare har Bianca Ingrosso på Instagram? 1.3 miljoner

10. Therése Lindgren – @therese

Therése driver sedan 2013 en av Sveriges största youtubekanaler. Hennes fokus har sedan start legat på att lyfta fram psykisk ohälsa och djurrättsfrågor. Therése driver även skönhetsvarumärket Indy Beauty som säljer veganska och cruelty-free skönhetsprodukter (vi gillar!). Under 2022 planerar discovery+ att sända dramaserien ”Dumpad” som hon är en av manusförfattarna till. 

Hur många följare har Therése Lindgren på Instagram? 1 miljon

Intresserad av att veta hur Sveriges största influencers bolag går? Läs också: Sveriges största influencers på Instagram – så här går deras bolag