Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer

Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer – här är deras framgångstips

Gustaf Oscarson

Uppdaterades: 27 mars, 2021
Publicerades: 12 april, 2021

Vill du veta hur tolv av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga entreprenörer byggt sina bolag? Och vilka hacks och strategier de använder för att skapa livet på sina villkor? Spana in detta!

Under de senaste två åren har vi i podden Ordinary People who do Badass Things mött många av Sveriges främsta entreprenörer. 12 av dem är kvinnor. Här har vi skapat den optimala spellistan med de bästa tipsen från dessa fantastiska entreprenörer. Lägg till omedelbart bums på din spellista i valfri podd-plattformn.

Men innan du spanar in spellistan, gör som 1 000-tals andra framgångsrika företagare – prenumerera på våra tre mycket populära poddar (så att du inte missar något avgörande avsnitt). Poddarna är skapade för dig som vill bygga ditt drömföretag och ditt drömliv!

Enjoy!

1. Så byggde Johanna Ingelsson upp Equestrian – världens största ridvarumärke på Instagram

Johanna Ingelsson är grundare av Equestrian Stockholm – ridklädesvarumärket som blivit en supersuccé. Idag är man världens största ridvarumärke på Instagram och omsätter efter bara några år en bra bit över 50 miljoner kronor. I det här avsnittet delar Johanna sina viktigaste tankar om:

– Hur man bygger ett superstarkt varumärke i sociala medier
– Sina viktigaste tips för snabbväxande e-handel
– Hennes dagliga rutiner och vanor som gör störst skillnad
– Hur hon bygger ett riktigt vasst team

Och mycket annat. Du hajar, detta är ett måsteavsnitt. Trevlig är hon också, Johanna, och dessutom har hon precis blivit utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor av Dagens Industri. Luta dig tillbaka och njut!

Hitta avsnittet i Apple Podcasts, Spotify eller Acast här.

2. Så gjorde Hanna Rydman JoyVoice till ett drömföretag

Joyvoice är Sveriges största körverksamhet och har snabbt gått från hobby till en omsättning på 40 miljoner kronor. I nya avsnittet av podden Ordinary People Who Do Badass Things berättar Hanna Rydman hur hon lyckades.

Hur gör man en riktig framgångssaga av sin stora passion? Det här är ett avsnitt som berör, där framgångar blandas med tuffa utmaningar. Hanna berättar öppet om svårigheterna med att göra affärer på kultur, och om idéerna som förändrade allt.

Poddtips! 10 poddavsnitt alla företagare borde lyssna på

3. Pingis Hadenius om vanor, framgång och resan med Löwengrip

Pingis Hadenius är en av våra mest uppmärksammade kvinnliga entreprenörer de senaste åren. Vårt samtal i Ordinary People who do Badass Things tar avstamp i entreprenörsresan Pingis gjort tillsammans med Isabella Löwengrip. Varför gick Löwengrip Beauty stå bra under en lång tid? Hur såg dynamiken ut mellan Pingis och Isabella Löwengrip? Och vad hände när man snabbt fick sälja bolaget?

Självklart pratar vi också om Pingis Hadenius resa genom livet och vilka faktorer som gjort henne till den hon är.

Vi pratar även om:
– Vanorna Pingis använder för att nå sina mål och bättre hälsa
– Vilka aktier hon investerar i
– Hennes bästa råd till andra som vill bygga snabbväxande företag
– Vad hon skulle göra annorlunda idag om hon fick gå tillbaka i tiden

Hitta avsnittet i Apple Podcasts, Spotify eller Acast här.

4. Så byggde Sofi Franzén ett 160-miljonersbolag genom rätt teamkänsla

Går du igång på att bygga 100-miljonersbolag där medarbetarna stormtrivs? Då är detta ett poddavsnitt helt i din smak. Vi hänger med årets vd 2018 – Sofi Franzén – som berättar hur hon varit med och byggt eventföretaget Eventyr till en omsättning på 160 miljoner kronor.

Dessutom pratar vi om:
– Hur du bygger ett fantastiskt team och hittar stjärnor
– Vilka rutiner Sofi använder för att få energi varje dag
– Vad två lågkonjunkturer och corona lärt henne
– Hur hon fick ansvar för att ta hand om Justin Timberlake under Eurovision Song Contest och mycket mer.

Hitta avsnittet i Apple Podcasts, Spotify eller Acast här. 

5. Maria Åkerbergs historia – skönhetsresan började med ilska och konkursen var nära

Wow, detta är ett helt underbart poddavsnitt med superentreprenören Maria Åkerberg. Självklart berättar Maria hur hon byggt det självbetitlade varumärket från 0 till 100 miljoner, och om resan dit. Dessutom får du höra historien om hur tre stora händelser samma år var nära att försätta bolaget i konkurs.

Men detta avsnitt är så mycket mer. Du får veta varför Maria är kontroversiell i branschen, att företaget startade på ren ilska och hur andras framgång har blivit Marias framgång. Dessutom går vi igenom hur du skapar en vass hälsa och framförallt – en fantastisk hy.

Hitta avsnittet i Apple Podcasts, Spotify eller Acast här. 

6. Sveriges mest prisade entreprenör Pernilla Ramslöv delar sina framgångsprinciper

Pernilla Ramslöv är Sveriges mest prisade entreprenör 2019 – med titlar som årets VD, Årets kvinnliga stjärnskott i “Entrepreneur of the Year” och Sveriges mäktigaste kvinna i kategorin Entreprenör.

I det här avsnitt berättar Pernilla hur hon byggt ett extremt framgångsrikt konsultbolag. Nox Consulting, som hon grundade, har dag över 5 000 konsulter. Hon berättar också varför en lyckobudget har hjälp henne att lyckas både i livet och med företaget. Vill du veta hur årets VD och en av Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer bygger sitt bolag? Såklart du vill.

7. Strategierna som tog e-handeln CoolStuff till 200 miljoner – med Kajsa Knapp

Den här livepodden vill du inte missa. CoolStuffs grundare Kajsa Knapp delar med sig av strategierna och insikterna som fick CoolStuff att växa till en omsättning på 200 miljoner och försäljning av prylar till hela världen.

Är du det minsta intresserad av e-handel, företagsbyggande och vägar till digital framgång kommer du att älska det här samtalet.

8. Så bygger du ett riktigt superföretag – med Jessica Löfström

Förbered dig på en riktig inspirations- och kunskapskavalkad när vi livepoddar med en av landets främsta entreprenörer. Jessica Löfström har blivit utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor och hennes ExpanderaMera är ett riktigt superföretag.

Dessutom är hon grundare till nätverket 17, där Sveriges absolut främsta kvinnliga entreprenörer samlas. Få i Sverige vet mer än Jessica om hur du får ditt företag att växa, och nu får du möjlighet att lyssna på hennes absolut viktigaste råd för att lyckas växla upp.

9. Hon upptäckte Robinson och förändrade medievärlden – här är Anna Bråkenhielms historia

Anna Bråkenhielm tog dokusåpa-kulturen till Sverige. Det började med Robinson som Anna var först i världen med att “upptäcka”, och fortsatte med program som Farmen och Baren. Efter åren som vd på Strix var det dags att bli entreprenör.

Äntligen får vi höra Annas historia från medievärldens innersta cirklar. Hon berättar också vilka rutiner och vanor som har hjälpt henne under hela karriären, och varför det är så viktigt att vara där möjligheterna finns. Tur är inget annat än förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Japp, du kommer att gilla detta öppna och ärliga avsnitt med en av Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer.

Hitta avsnittet i Apple Podcasts, Spotify eller Acast här.

10. Så blev programledaren Ebba Blitz en Silicon Valley-entreprenör

IT-säkerhet är som sex. Varför får du veta i det här avsnittet. Ebba Blitz är programledaren som följde sin dröm och startade ett IT-säkerhetsbolag i Silicon Valley. Tidigare i år skrev bolaget avtal med USAs tredje största försäkringsbolag.

Lyssna på en krokig och ovanlig väg till ett nytt liv i ett nytt land, på ett nytt språk i en ny bransch!

11. Så kommer AI och digitalisering påverka ditt företag – med Ishtar Touailat

Hur bygger jag ett företag som är relevant om 5 år – när AI och digitaliseringen har förändrat nästan varje bransch? Och hur leder jag framtidens företag i en helt ny värld? Ingen svarar på de frågorna bättre än Ishtar Touailat – Sveriges kanske mest prisbelönta entreprenör just nu!

Förbered dig på en livepodd som kan förändra din syn på framtiden (och hur väl du lyckas i den!). Ishtar Touailat är en av Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer. För sitt arbete inom innovation, ledarskap och jämställdhet har hon blivit belönad flera prestigefyllda priser. 2018 utsågs hon av Veckans Affärer till en av näringslivets mäktigaste kvinnor och året innan till en av Sveriges 101 supertalanger.

12. Från Nyföretagarcentrum till 100-miljonersbolag – möt Middagsfrids grundare Kicki Theander

Hur många svenskar har skapat en helt ny bransch? Kicki Theander är en av de få, och med Middagsfrid gick hon från idé till 100-miljonersbolag, samtidigt som hon förändrade hur vi handlar vår mat.

Men resan har varit långt ifrån spikrak, och nu delar Kicki frikostigt med sig av motgångarna och framgångarna som formade hennes entreprenörskap. Det här är ett avsnitt du kommer att älska, i alla fall om du vill bli en av ytterst få som verkligen skapar förändring i världen.