<![CDATA[]]>

6 boktips för småföretagaren

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 20 december, 2015

Det finns en uppsjö böcker med inspiration, pepp och råd för entreprenörer och företagare. Driva Eget har valt ut några av dem här.

Har ni några egna favoriter får ni gärna tipsa om dem i kommentarsfältet nedan. Trevlig läsning!

Tänk låsningar och lösningar
Kjell Enhager, Lava förlag

Vad är det som gör att vissa människor och vissa företag når längre än andra? Tänk låsningar och lösningar är  en kombination av handlingsorienterad guidebok och inspirerande berättelse om människor Kjell Enhager mött. I juli i år gjorde han ett sommarprogram i P1 fyllt av inspiration och tankar (som Camilla Björkman recenserade) och den 27 december gör han comeback i Vinter i P1. 

Lean Business: affärsplanering – steg för steg
Yngve Dahl, Henrik Holm, Erlend Bang Abelsen, Roland Dansell, Henrik Johansson, Studentlitteratur AB

Med hjälp av tio tydliga och intuitiva steg tar författarna med oss på  en resa från ägardirektivet och de överordnade strategiska frågorna hela vägen till genomförande och den taktiska uppföljningen.

Affärsidéer för dig som vill jobba hemifrån
Stefan Ekberg, Bokförlaget Redaktionen i Sthlm

Den här boken kom ut för två år sedan, 2013, och är fortfarande lika aktuell. Fler och fler svenskar drömmer om och satsar på att jobba hemifrån. I den här boken hittar du mycket inspiration. Alla affärsidéer är anpassade för att startas varsomhelst i landet. (Är du en av de småföretagare som arbetar hemifrån? Tipsa gärna mig på cecilia.ingvarsdotter@driva-eget.se)

Min hemlighet
Petter Stordalen, Volante förlag

I den här boken delar Petter Stordalen med sig av sina hemligheter. Han skriver om alla de tips och tricks som tagit honom dit han är i dag både som företagsledare, make och pappa.

Sociala medier – en marknadsföringshandbok
Emil Holmström & Erik Wikberg, Bokförlaget Redaktionen i Sthlm

En uppdaterad version av Sociala medier – en marknadsföringshandbok ger dig praktisk vägledning med hjälp av checklistor, smarta tips och steg för steg-guider. Lär dig allt om hur du lägger upp en strategi för dina sociala medier och engagerar din målgrupp. Bra för de allra flesta småföretagare.

LÄR DIG LEVA: Mindre stress – Mer närvaro
Mats Billmark &  Susan Billmark, Inre Hälsa Förlag

För tio år sedan kom den första upplaga av boken och för ungefär ett år sedan släppte författarna en uppdaterad version som blivit väldigt populär. Författarna går igenom hur man kommer till rätta med stress och oro.

Läs mer: