Så blir du lika framgångsrik som superentreprenörerna

Josefin Wallin

Uppdaterades: 14 december, 2023
Publicerades: 15 december, 2023

Vad skiljer superentreprenörer från vanliga företagare? Jo, detta: Hårt arbete, fokus och en stor nypa tålamod tycks vara några faktorer bakom att bli framgångsrik – och här får du resten!

Victor Halvarsson: ”Inte OM du tränar, ATT du tränar”

Han beskriver sig själv som en nyfiken nörd som brinner för att lösa problem. Därför slår hårt arbete ryggdunkarna på Linkedin – anser Victor Halvarsson, grundare av ett av Nordens största smyckesvarumärken: VANBRUUN.

– Ska du bli starkast i världen behöver du gå till gymmet extremt mycket. Det är inte om du tränar hemma eller på gymmet som avgör hur stark du blir, det är att du tränar. Du bryr dig inte om det är Technogym x Diors medicinboll du tränar med eller en sliten gammal fotboll du fyllt med grus. Rätt människor och rätt attityd är allt.

Malkolm Makdessi-Elias: ”Det löser sig”

Från 0 till 120 miljoner på tre år – vi pratar om Malkolm Makdessi-Elias, en av stjärnorna bakom kometen Addeira Pharmaceuticals. Från den något stökiga uppväxten i Södertälje via munskydds-stories från pandemin till att bygga framtidens health care-bolag. Vad är hans tips och råd för framgång?

– Allt brukar att lösa sig – det gäller bara att hitta energin och orken att ta sig igenom det. Ibland får man ligga i fosterställning, känna sig sönderslagen och samla energi, för att dagen därpå ta sig igenom barriären.

Partykungen Joel Svensson: ”Hårt jobb!”

Du kan knappast undgått Partykungen – en av Sveriges mest framgångsrika e-handlar. Grundaren Joel Svensson har nu sålt verksamheten. Men vad var det som låg bakom framgången?

– Hårt jobb. Det är mycket snack om att man ska jobba mindre för att orka mer. Men rent krasst kan man nog säga att jag aldrig hade tagit mig dit jag är idag, om jag inte hade lagt ner så oerhört många timmar på jobbet de senaste tio åren.

Emma Pihl: ”Låt inte företaget äga dig”

Oj, vad vi älskar entreprenörer som bygger vassa företag över tid, utan riskkapital och utan att ha bråttom. Postures Emma Pihl är just en sådan. Emma ligger bakom e-handelssuccén Swedish Posture och här har du hennes bästa råd för framgång:

– Skapa något som gör att du kan tjäna pengar när du sover så att du kan ägna din vakna tid till så mycket meningsskapande som möjligt. Se till att du äger företaget – inte att företaget äger dig.

Erik Martinson: ”Få in inspirerande människor i bolaget”

Erik Martinson är en av Sverige främsta unga entreprenörer och förändrar redan världen med solcellsföretaget Svea Solar – som blev ett miljardföretag på rekordtid. Men är han nöjd? Inte på långa vägar. Såväl lösningar på klimatkrisen som att bygga ett världklassbolag står på agendan. Men hur gör man som honom?

 – Konstant jobba med att få in riktigt bra inspirerande personer till bolaget gör att du själv utvecklas och att bolaget kan växa på ett väldigt effektivt sätt.

Vilket är ditt bästa framgångstips? Mejla gärna!