<![CDATA[]]>

Så bra är Årets företagare och Årets unga företagare

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 12 oktober, 2015

Nu har Företagarna utsett och delat ut priset Årets företagare och Årets unga företagare. Driva Egets Anders Andersson har suttit med i juryn i 4 år – här är hans personliga åsikt varför årets vinnare har lyckats så bra.

Företagarna har nu delat ut priserna Årets företagare och Årets unga företagare under en galakväll i Stockholms stadshus. Driva Egets Anders Andersson var på plats i egenskap som en av juryns medlemmar och ger här sin personlig åsikt om vinnarna.

Vinnare för Årets företagare: Pär Svärdson, grundare till nätapoteket Apotea.

–  Det brukar vara jämt mellan slutkandidaterna och därför ganska svårt att ta ut en vinnare, men i år var det lätt. Jag kände mig säkrare än någonsin på hur jag skulle välja. Pär Svärdson är en oerhört driven entreprenör som än en gång lyckats med tricket att vara först med ett koncept på nätet. Först grundade han Adlibris och nu Apotea som redan visar på ett fantastiskt resultat. Dessutom tycker jag det är viktigt att lyfta fram nya typer av företag, säger Anders Andersson.

Vinnare av Årets unga företagare: Ida Backlund, grundare till Rapunzel of Sweden AB som nu är en av nordens ledande löshårsleverantörer.

– Både Ida Backlund och Filip Tysander som kom på andra plats är helt enastående företagare! Att vara tvungen att välja mellan dem var svårt. Men Ida har hittat en spännande modell för att driva sitt företag internationellt från Umeå. Rapunzel levererar till länder världen över och på plats i Umeå finns till exempel ett helt supportteam för att klara av den internationella marknaden. På så sätt har hon skaffat sig järnkoll på företaget och är kostnadseffektiv. Hon har även engagerat sig i samhällsfrågor genom sin stiftelse mot cancer och är en förebild för unga entreprenörer, säger Anders.

Driva Eget har tidigare skrivit om Ida: Hennes hår är värt miljoner

Plats nummer 2 och 3 vanns av:

Årets Företagare

2:a Anders Dahlin, företaget Kung Markatta.

3:a Bernt Karlsson och Fredrik Martinsson, företaget Areff Systems.

Årets Unga Företagare

2:a Filip Tysander, Daniel Wellington AB.

 3:a Christoffer Sjögren, Städarna Sverige AB, Norrköping. Driva Eget skrev om Daniel här:  ”Vi borde inte vinna Årets unga företagare”