Bryan Johnson

Han lägger 20 miljoner på sin hälsa – varje år!

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 18 januari, 2024
Publicerades: 19 januari, 2024
Foto av: Foto: Magdalena Wosinska

Bryan Johnson bor i Los Angeles och ses som den person som just nu bäst har lyckats bromsa sin biologiska ålder. Han är också den som har utsatt sig för flest experiment i hopp om att leva så länge som möjligt. Och han betalar MYCKET för sin hälsa.

DI Weekend har träffat Bryan och studerat den industri han verkar inom.

Här är fyra intressanta spaningar utifrån deras möte med honom: 

⏰ När DI träffar honom hemma i villan – som även är hans kontor och laboratorium – har han varit vaken sedan 4.53. Han har mediterat, fått ljusterapi, dropp, ätit 60 vitaminer och kosttillskott, tränat och arbetat.

Vem är Bryan Johnson?

💰 Han är 46 år och vd för Kernel som scannar av det centrala nervsystemet för att tidigt upptäcka sjukdomar. Han jobbar också med 30 olika läkare i bolaget Blueprint – som dokumenterar hans åldersbromsande livsstil. Varje år spenderar han 20 miljoner kronor på sin hälsa.

Hälsa – en miljard-business

📈 Han verkar inom en rekordbransch – den globala hälsomarknaden omsätter nämligen över 1 500 miljarder kronor årligen.

Så sover han bäst

💤 Bryan gillar att prata om sömn och sover själv 8 timmar och 20 minuter varje natt – alltid ensam. Han rundar av dagen med en timmes avslappning och lägger sig sedan vid 20.30 varje dag. Då somnar han direkt.

Intresserad av hur andra entreprenörer gör? Lyssna till Jonas Coltings kontroversiella hälsofilosofi – ”allt” vi tror är rätt är fel