<![CDATA[Foto: Magnus Ragnvid/TV4]]>

Så går det för Let’s dance-gängets företag

Camilla Björkman

Publicerades: 16 april, 2014

Vem som vinner Let’s Dance är ännu inte klart – men tittar man på danskändisarnas bolag finns det flera av dem som kammar hem storvinster.

En av kändisdansarna, TV-profilen Steffo Törnquist, omsatte i sitt företag Steffo Törnquist Insult AB knappt fyra miljoner kronor mellan juni 2012 och samma period förra året. Vinsten blev omkring en miljon.

– Jag har pengar så jag klarar mig resten av resten av livet om jag vill, säger han till Expressen.

En annan som det går bra för är före detta elithöjdhopparen Patrik Sjöberg. Hans bolag Sjöberg 242 AB omsatte 3,6 miljoner 2012, med en vinst på 860 000 kronor – mer än dubbelt så mycket som året innan.

Åt motsatt håll har det gått för är musikprofilen Lotta Engberg. Hennes företag drog visserligen in 3,5 miljoner kronor under 2013, varav 612 000 kronor blev till vinst. Det var dock bara hälften så mycket som året innan då företaget omsatte 6,2 miljoner.

En av de mest framgångsrika i gänget är 22-åriga bloggaren Kenza Zouiten. Vad hennes relativt nystartade aktiebolag omsatte är ännu inte publikt, men under 2012 deklarerade hon en inkomst på nästan 2,2 miljoner kronor.

Men att delta i Let’s Dance ger tydligen inga fantasisummor. Enligt Expressen är grundarvodet för kändisarna 15 000 kronor – därefter är det upp till deltagarna och deras agenter att förhandla upp lönen.