Gustaf levererar företagens grymmaste hacks – här är varför!

Josefin Wallin

Publicerades: 22 februari, 2023

Gustaf Oscarson är medlem i Driva Egets eget affärsnätverk Founders & Friends. Där han fortsätter inspirera andra företagare att följa sina drömmar. Dessutom kan han vara landets okrönte kung när det kommer till att leverera träffsäkra business hacks till Sveriges företagare – och här kommer några till.

Vem och Gustaf Oscarson – och var kommer alla grymma business hacks ifrån?

Gustaf har vigt sina fjorton senaste år till att hjälpa Sveriges entreprenörer att bygga växande företag, och att hjälpa människor att skapa sina drömliv. Han drivs av viljan att skapa Stjärnföretagare – det vill säga människor som skapar livet och företaget på sina egna villkor. Förutom att vara entreprenör är han också investerare och författare. Dessutom är han grundare och vd på We are Business som drivet Driva-eget.se, flertalet poddar och mycket mer (något som du också kanske redan vet, om du hänger här ofta).

Vill du ha mer hacks av Gustaf? Få Gustaf Oscarsons bästa ”hacks” på Business Hacks

– Förutom det så är jag investerare i eget bolag – och tillsammans med andra affärsänglar i Västerås Tech Invest, Yeos Ventures och First Gate Invest. Idag är jag delägare i bland annat vertikalodlingen Ljusgårda, fashionkonceptet MenWith och ett 15-tal andra bolag. Tidigare medgrundare till sökoptimeringsföretaget Brandson (sålt 2017) och tillväxtprogrammet Academy of Excellence (sålt 2014). Dessutom har jag skrivit flertalet böcker, bland dem kan nämnas Mind Your Own Business, där jag intervjuat 50 av Sveriges främsta entreprenörer och inspiratörer. – Föreläser i alla tänkbara sammanhang där människor vill bli inspirerade att bli Stjärnföretagare, allt i från Näringslivsdagar till mässor, berättar Gustaf.

Så på frågan vart alla träffsäkra business hacks kommer ifrån, är svaret tämligen givet. Genom möten med andra framgångsrika entreprenörer, kontakten med andra företagare, egen erfarenhet och ett enormt intresse av affärsutveckling i alla dess former.

7 snabba frågor med Gustaf Oscarson

Berätta om Gustaf Oscarson i tre meningar

– Driven, passionerad och glad entreprenör som för varje dag som går blir mindre entreprenör, och mer investerare. Älskar en magisk livsstil och lever verkligen livet på mina egna villkor (just nu i Marbella). Frihet är att kunna göra vad man vill, när man vill och med vem man vill.

Vad kan du bidra med till andra Founders & Friends-medlemmar?

– Älska att dela hacks – både när det gäller företaget och när det gäller livet. Dessutom känner jag massor med människor och kan säkert bidra med kontakter och nätverk.

Hur har ditt liv förändrats sedan du valde att starta eget?

– Det mesta är annorlunda. Idag styr jag mitt liv och lever det på mina villkor. Det har tagit tid att bygga en frihet, men inget går upp mot att ha den! När jag startade eget första gången trodde jag att företagande var att vara först på kontoret och gå hem sist. Nu förstår jag att det lika gärna kan vara att inte vara på kontoret alls!

Vilka misstag har du gjort i ditt företagande, som andra borde undvika?

– Lyssnat för mycket på andra och lyssnat för lite på andra. Jag borde lyssna mer på dem som är bättre än mig, och mindre på dem som inte har skapat något själva. Nästan all framgång handlar om vilka man omger sig med – där kan jag bli ännu bättre!

Vilket är ditt viktigaste råd till andra som driver företag?

– Stressa inte, resultat kommer när man gör något kontinuerligt och bra över lång tid. Har en extremt tydlig vision och korrigera planen på vägen dit. Små steg varje dag är enda sättet. Men däremot ska du ta genvägar – det finns alltid bättre sätt att göra saker på. Vässa sågen! Ägna minst en halvdag i veckan till att utveckla hur du/ni jobbar.

Vad gör du helst när du inte jobbar med ditt företag?

– Det mesta självklara är familjen – inget är viktigare. Inga kriser i företagen får påverka hur jag är när jag är med familjen (vilket förstås inte alltid fungerar). Just nu sitter jag på gymmet i Marbella, klockan ör 06.00 och ingen annan är här. Älskar det! Snart blir det träning och i helgen blir det löpning – har en satsning på att kvalificera mig till SM på 5 000 meter. Och jag älskar att läsa – det är min bästa egentid. Riktiga böcker. Och äventyr förstås. Se världen. Middagar med vänner. Och mer!

Vad gör dig riktigt lycklig?

– Att vara med dem jag älskar, träna, läsa. Att skapa och genomföra roliga idéer.

Välkommen in i värmen!

Vill du också hänga med Gustaf Oscarson i Founders & Friends?

Founders & Friends ger dig inspirationen, verktygen och kunskapen från världens främsta experter och entreprenörer. Allt samlat på ett ställe. Du behöver heller inte leta längre – här finns nämligen dina nya vänner som också driver företag. I mötet med andra drivna entreprenörer finns det ingen gräns för vilka dörrar som kan öppna sig. Dessutom får du som medlem riktigt bra erbjudanden för dig och ditt företag. Du får till exempel fri tillgång till Driva-Eget.se och viktiga avtal och mallar.

Här kan du läsa mer och bli medlem i Founders & Friends