Tripplad omsättning och galna upptåg – möt multientreprenören Marwin Gordon

Marwin Gordon – så skapar du feta saker och har kul på vägen

Josefin Wallin

Uppdaterades: 31 oktober, 2023
Publicerades: 1 november, 2023

Marwin Gordon? En på pappret titelkåt VD med (för) många bollar i luften. Men egentligen bara en knasig ledare som skapat ett gäng snabbväxande företag för sköna människor som vill skapa feta saker och ha kul på vägen – och så här kan du göra likadant.

Marwin Gordon är grundare och ägare för Unisale (bland annat) som är en arbetsplats för drivna gymnasieelever.

Här är Marwins bästa framgångstips

  • Ett mål utan en plan är bara en dröm. Du måste sätta upp mål och tidsbestämma dem. Följ upp dem och utvärdera varje kvartal eller halvår.
  • Ta reda på ditt ”why”.
  • INGENTING kommer förändras om inte DU ändrar på något.

Hangout with people who force you to level up

Marwin Gordon är entreprenören som helst inte sitter still, är lagom och inte räds att säga vad han tycker. Här delar han med sig av vanorna som tagit honom dit han är idag och framgångstipsen som du kan ta rygg på:

– Jag gillar strukturerat kaos. Är frispråkig. Många skulle beskriva mig som en doer med en liten släng av någon bokstavskombination. Hatar att stå still, både bokstavligen och bildligt.

På Unisale utbildar de ungdomar inom försäljning med hjälp av gamification och jobbar med direktförsäljning (dörrförsäljning) i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi kallar det för en pop up-store at your house. En av de snabbast organiskt växande företagen i Sverige. Vi samarbetar med premiumvarumärken som vill nå ut med sin produkt till en bred, intressant målgrupp. Det var lite på den banan vi startade Weard som är det andra företaget som jag också driver och är mest operativ i just nu. 

Weard är ett svinfett varumärke som säljer underkläder och basplagg tillverkade av bambu. Just nu är vi inne i en kul tillväxtfas!

Marwin Gordon

Tre vanor som drivit på Marwins framgång

  • Våga gå en annan väg än alla andra. Ha kul varje dag och nöj dig inte med good enough.
  • Våga ha konflikter. Sträva alltid efter utveckling. Sök motivation och inspiration aktivt. Omge dig med positiva människor. 
  • Jobba hårt – det finns inga genvägar.

Hatar att vara lagom – men har en plan för balans

Som du märker är Marwin en person med ”extra allt” och som avskyr att ”vara lagom”. Trots det försöker han på varje plan han befinner sig ändå finna lite av det – för att skapa någon form av balans.

– Men jag tycker verkligen inte om det mediokra tänket. Är tacksam men aldrig nöjd, lägger han till.

När vi på Driva Eget frågar honom om vilken den bästa investering han gjort är blir svaret återinvesteringar. Mycket vinst har gått tillbaka till Unisale och Weard. Som ett sätt att utnyttja den ekonomiska friheten till att testa sig fram och därmed kunnat växa snabbare.

Är du nyfiken på att veta mer? Då kan du lyssna på podden Ordinary People Who Do Badass Things där Marwin Gordon möter Driva Egets VD Gustaf Oscarson.


Får du inte nog av snabbväxande bolag? Då kan vi tipsa dig om vårt avsnitt med Malkolm Makdessi-Elias. Från 0 till 120 miljoner på tre år – hur är det möjligt? Det frågar vi honom, en av stjärnorna bakom kometen Addeira Pharmaceuticals. Från den något stökiga uppväxten i Södertälje via munskydds-stories från pandemin till att bygga framtidens health care-bolag.