<![CDATA[]]>

Sporthyra vinner över skidjättarna

Camilla Björkman

Publicerades: 29 maj, 2011

Ett unikt erbjudande och personlig service – det klår gänget bakom Sporthyra i Kungälv jättarna i branschen med. De är nu nominerade i Driva Egets David-mot-Goliat-pris. Nominera ditt företag här du med.

Nästa nominerade i Driva Egets David-mot-Goliat-pris är gänget bakom företaget Sporthyra. Affärsidén är att hyra ut utrustning – främst skidor, pjäxor och stavar men även golfutrustning, skridskor och takboxar – istället för att sälja den. Hyr gör man över en hel säsong, vilket är nästintill unikt i branschen.

– Då slipper man lägga tid på att prova ut skidor och pjäxor den dagen man ska ut i backen. Eftersom man behåller skidorna hela säsongen blir det mer tid i backen. Dessutom är det prismässigt mer fördelaktigt, säger Petter Löfdahl som driver Sporthyra tillsammans med ägaren Jesper Söderberg.

Idén till konceptet kom när Petter och Jesper var ute i backen och åkte skidor. Först drog de igång en vanlig skiduthyrning, men i och med den starka konkurrensen från SkiStar, som har korttidshyra och dominerar de flesta skidorter i Sverige, testade de säsongsuthyrning.

– Det gick fantastiskt bra. Så vi fortsatte.

Men för att locka fler kunder tävlar de även prismässigt med jättarna, dit SkiStar och sportkedjan Stadium kan räknas. Även personlig service är viktigt: Sporthyra hjälper till att prova ut skidor, spänna åt pjäxor och lägger mycket tid på att kunden får allt de behöver.

– Det kanske kan kännas som detaljer men det uppskattas verkligen och är sådant som får folk att komma tillbaka, säger Petter.

Idag jobbar både Jespers och Petters sambos, Angelica och Malene, i företaget. Här finns också Carl-Johan som nominerade företaget till David-mot-Goliat-priset. ”Folk vallfärdar till Sporthyra ända från Danmark på väg upp till fjällen. Det är ett under att ingen kommit på detta tidigare”, skrev han då.

Här på Sporthyras hemsida kan du läsa mer om dem.

Gänget bakom sporthyra. Från vänster: Petter, Jesper, Angelica, Malene och Carl-Johan.

Vill du nominera ditt företag – eller ett företag du tycker förtjänar Driva Egets David-mot-Goliat-pris? Läs mer och skicka in nomineringen här.