Apler och Wimmer

De är nya investerarna i Draknästet 2024 – Wimmercranz och Apler slutar

Ebba Arnborg

Uppdaterades: 14 maj, 2024
Publicerades: 13 maj, 2024
Foto av: Press SVT/Collage

De nya investerarna i Draknästet 2024 är avslöjade! Upptäck vilka framstående affärsprofiler som kommer att bidra med sin expertis och kapital.

Nästa säsong av Draknästet spelas just nu in. När den återvänder till tv-rutorna kommer vi att välkomnas av ett par nya ansikten, avslöjar Breakit. Lena Apler och Sara Wimmercranz, som båda varit drakar i tre säsonger, lämnar sina stolar i juryn.

De två nya investerarna i Draknästet blir istället Hellen Wohlin Lidgard och Evelina Anttila. De gör de tidigare drakarna sällskap: Jurek-grundaren Shervin Razani, Storytel-grundaren Jonas Tellander och fastighetsmäklaren Fredrik Eklund .

Nya investerarna i Draknästet

Hellen Wohlin Lidgard har tidigare synts i rutan i programmet Vägen till framgång. Hon är en veteran inom entreprenörskap och hennes olika företag omsätter över 50 miljoner årligen. Med en bakgrund som civilingenjör drev hon datanalysföretaget Pointer. Hon ledde bolaget till en omsättning på 100 miljoner kronor när det såldes till Bisnode. Hon har varit en central figur i flera framstående affärer, som den av poddbolaget Perfect Day till Bjön Ulvaeus Pophouse.

– Jag tror att jag har haft en snällare roll i Draknästet än vad jag trodde på förhand. Jag har inte varit lika hård som jag trodde att jag skulle vara, eller som jag kanske hade varit i andra sammanhang, säger Hellen Wohlin Lidgard till Breakit.

Evelina Anttila, den andra av de två nya investerarna i Draknästet, kommer från en juridisk bakgrund. Hon är vd för riskkapitalbolaget Wellstreet. Tidigare var hon med och byggde upp AI-företaget Peltarion och legaltech-företaget Justicr. Hon är ofta anlitad som expert inom AI och juridik och sitter i flera styrelser.

Evelina ser sin roll i Draknästet som en chans att ifrågasätta normer och visa att entreprenörskap kan se olika ut. Själv kommer hon från en Stockholmsförort.

– Jag vill visa att precis som entreprenörskap kan finnas i alla möjliga former så kan man som investerare också ha en annan bakgrund, säger hon till Breakit.

Vad, eller om, de nya investerarna i Draknästet väljer att investera i får vi se när den nya säsongen drar igång.

Läs också: Här hittar du alla våra artiklar om Draknästet