<![CDATA[]]>

Lägst förtroende för Tillväxtverket

Camilla Björkman

Publicerades: 6 september, 2012

Åtta av tio småföretagare har aldrig fått hjälp av Tillväxtverket, visar en ny undersökning. I stället är det Bolagsverket och Skatteverket som hamnar högst i topp.

Tillväxtverket hamnar lägst på listan när småföretagarna får lista myndigheter de har störst förtroende för. Det visar undersökningen SmåföretagarBarometern.

Åtta av tio småföretagare säger att de aldrig har fått någon hjälp från Tillväxtverket. När de ska rangordna svenska myndigheter efter det förtroende de känner för dem uppger 22 procent att de känner minst förtroende för Tillväxtverket och deras uppgift att främja företagsamheten i Sverige.

65 procent av de tillfrågade har placerat myndigheten på någon av de tre lägsta placeringarna. Sju procent av småföretagarna placerar Tillväxtverket på någon av de tre översta platserna.

Bäst rankad i undersökningen blev Bolagsverket och Skatteverket. Nästan hälften (48 procent) uppger att Skatteverket är den myndighet som mest hjälpt dem att bedriva sin verksamhet. Även branschorganisationerna och Företagarna hamnar högt upp på rankinglistan.

Ung Företagsamhet hamnar däremot näst sist i rankningslistan. Även Svensk Exportråd har ett lågt förtroende bland småföretagarna i undersökningen.
 

Så rankades myndigheterna:
I undersökningen har deltagarna fått ranka myndigheter och organisationer efter vilka de känner mest respektive minst förtroende för där 1 representerar mest förtroende och 11 minst förtroende.

1. Bolagsverket (3,53)
2. Skatteverket (3,63)
3. Branschorganisationerna (4,54)
4. Företagarna i din region (4,56)
5. Handelskammaren (5,87)
6. Svenska Näringsliv (6,31)
7. Arbetsförmedlingen (6,76)
8. Svenskt exportråd (6,79)
9. Verksamt.se (7,01)
10. Ung Företagsamhet (8,18)
11. Tillväxtverket (8,44)