<![CDATA[]]>

Förtroendet för Lööf halverat

Gustaf Brickman

Publicerades: 20 augusti, 2012

Skandalerna med Tillväxtverket och den egna representationen har snabbt satt sina spår hos väljarna. Bara var tionde väljare säger i dag att de har stort förtroende för Centerledaren – och lika få tycker att hon är bra på nyföretagande.

Det innebär att Annie Lööfs förtroende har halverats på bara sex månader – då svarade cirka 20 procent av väljarkåren att deras förtroende för partiledaren var stort. Detta visar en undersökning från Novus.

Men det är inte bara skandalerna som ställt till det för Lööf. Inte heller den konkreta politiken får väljarna att hurra – bara en av tio anser att hon hanterar nyföretagarfrågor och innovationsfrågor på ett bra sätt.

Kommer hon då att tvingas avgå? Nej, säger Jenny Madestam, statsvetare vid Stockholms universitet, till DI.

– Hon kommer att få sitta kvar så länge hon har förtroende inom partiet, och än så länge har ingen inom partiet kritiserat henne offentligt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har också visat sitt stöd genom att tacka ja till det möte mellan alliansledarna som Annie Lööf föreslog i sitt Almedalstal, vilket kan tolkas som ett sätt att visa att han fortfarande står bakom centerledaren.