<![CDATA[]]>

Lööf bokförde julfest som seminarium

Redaktionen

Publicerades: 14 augusti, 2012

När näringsminister Annie Lööf och hennes departement hade julfest för över 616 000 kr i vintras bokfördes den som seminarium. På så sätt kom hon undan momsen.

Det skriver Aftonbladet idag.

Julfesten, som hade temat ”glitter och glamour”, slutade på 616 473 kronor.

Men genom att bokföra festen som seminarieverksamhet kan Annie Lööfs departement få tillbaka momsen på vin, öl och mat. Detta eftersom myndigheter och departement har rätt att begära kompensation för momskostnader – bara det inte handlar om representation.

Ändå var det bara en tiondel av kostnaderna från kvällen som utgjordes av föreläsningar, rapporterar Dagens Industri. De skriver även att Annie Lööf bjöd sig själv och de andra deltagarna på mat och dryck för 505 kronor var, varav öl och vin stod för 205 kronor.

För hela festen gick notan på 2 140 kronor per person, inklusive moms.

Men näringsdepartementets administrative chef, Birgitta Wikmark Carlsson, försvarar eventet:

– Vi har följt det regelverk som vi har uppfattat gäller och huvudsyftet var att få ihop all personal på ett ställe, så vi kunde träffa de tre statsråden och att vi kunde prata ihop oss om riktningen och sen såg vi det också om väldigt effektivt då att vi skulle vara på ett ställe och ha vår julsammankomst, säger hon till Aftonbladet.

Annie Lööf gick förra veckan ut med hård kritik mot Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet efter lyxnotor och höga representationskostnader, vilket resulterade i att generaldirektören fick sparken.