<![CDATA[]]>

Men Carina är den mest företagarvänlige

Anders Andersson

Publicerades: 1 juli, 2013

Göran Hägglund struntade i småföretagarfrågorna i sitt Almedalstal – och så brukar det oftast vara när partiledarna talar där. Men det finns åtminstone två riksdagsledamöter som tar dessa frågor på allvar. Carina Adolfsson Elgestam (s) och Hans Backman (fp) fick pris för det i går.

Det är organisationen Företagarna som för nionde året i rad utser de mest företagarvänliga riksdagsledamöterna. Det gjordes förstås i Visby, där allt kring politik nu utspelar sig.

Det blev Carina Adolfsson Elgestam  från Kronobergs län som slagits för att företagarna ska slippa betala den andra sjuklöneveckan. Den andre pristagaren blev Hans Backman från Gävleborg som anses vara den inom Alliansen som mest slåss för småföretagarna, och som ibland gått emot den allmänna regeringslinjen i dessa frågor.

– Vinnarna har förstått vikten av att både ta debatten internt i sin riksdagsgrupper och offentligt. De jobbar också med företagarfrågor i hela Sverige och inte bara i sina valkretsar säger Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist.

– Alla toppkandidater har också förstått hur viktiga företagsvillkoren är för att
det överhuvudtaget ska skapas arbetstillfällen Sverige, menar hon.

Frågan är nu om också någon av partiledarna ska ta upp de viktiga småförertagarfrågorna i sina tal i Almedalen.