<![CDATA[]]>

Men regnet blev Almedalens huvudämne

Anders Andersson

Publicerades: 29 juni, 2014

Första dagen i Almedalen höll på att regna bort i rekorddåligt väder. Men lobbyorganisationerna försökte övertrumfa varandra för att sprida sina budskap – som här där PRO:s cykelsadelskydd blev regnmössor åt de yngsta deltagarna.

De tre barnen med PRO-reklamen var några av få som hittade till Start Up Stockholms tält på Strandvägen när Driva Egets Anders Andersson skulle svara på frågor när det störtregnade som mest. Regnet var ett långt större samtalsämne bland paraplyfolket på gatorna än de politiska utspelen.

– Aldrig förr har en Almedalsvecka börjat med så dåligt väder, sa en garvad besökare.

Men i morgon måndag  mellan 13 och 15 kommer en ny chans att träffa Anders Andersson. Hela dagen ska också rådgivarna vid Start Up Stockholm hjälpa dem som vill starta eget.

Stefan Löfven var dagens huvudperson.  För honom är det nu skolan som han vill göra till valets huvudfråga. Han kom med ett utspel om maxtak i förskolan. Barngrupperna ska inte få ha mer än 15 barn och högre lärarlöner.

Besked om hur det ska finansieras väntar han med – det ska bli ett nytt utspel på tisdag.

I sitt tal på kvällen ägnade han småföretagarna några korta meningar – om att innnovation är viktigt och att han vill förbättra företagens exportmöjligheter.

– Jag vill förbättra det svenska innovationsklimatet, sa han.