<![CDATA[]]>

Rekordlågt förtroende för regeringen bland småföretagare

Ebba Arnborg

Publicerades: 17 december, 2014

Svenska småföretagare har betydligt lägre förtroende för regeringen än den genomsnittliga svensken. Samtidigt har förtroendet för en ny regeringen inte varit så här lågt sedan 1998. 

Endast 6 procent av småföretagarna har fullt förtroende för regeringen. Hela tre av fem, 58 procent, har inget förtroende alls. Det visar småföretagarbarometern, en undersökning bland 600 småföretagare gjord av SpeedLedger.

I jämförelse är det 29 procent av svenska folket som anser att regeringen gör ett bra jobb och 28 procent som anser att regeringen gör ett dåligt jobb visar en undersökning av Skop bland 1 000 personer i åldrarna 18-84 år.

Förtroendet för en nyvald regering har inte varit så här lågt sedan 1998.

Trots det oroliga politiska läget är småföretagarna något mer positiva båda vad gäller orderläge och försäljning nu jämfört med i början av året, visar småföretagarbarometern.

En av tre av ser en förbättring av sin försäljning jämfört med förra hösten, medan två av fem har haft en stabil försäljning sedan dess.

När det gäller orderläget tror knappt hälften att det kommer vara stabilt de kommande tre månader. En av fem tror på en förbättring första kvartalet 2015.