<![CDATA[]]>

SENASTE NYTT: SD fäller regeringens budget

Ebba Arnborg

Publicerades: 2 december, 2014

Sverigedemokraterna avslöjade igår att de kommer att verka för att fälla alla budgetar med en generös invandringspolitik.

Igår beslutade Sverigedemokraternas riksdagsgrupp att rösta på Alliansens budgetförslag i dagens budgetomröstning.
– Vi tycker att båda budgetalternativen är svaga. Det finns ett bra budgetalternativ, det är vårt, säger Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesman för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna meddelade samtidigt att de kommer att fälla alla budgetar som innehåller en generös invandringspolitik.
– Det innebär också att om Alliansen inte ändrar sin budgetmotion kommer vi att verka för att fälla den också, säger Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson.

Elisabeth Thand Ringqvist, vd på Företagarna kommenterar detta till Driva Eget:
– Vi vet inte vad som händer nu. Eftersom Stefan Löfvén så tydligt sagt att han inte kommer att regera med en Alliansbudget så har vi ett nytt läge, säger hon.

Nu finns flera möjliga scenarion. Läs mer om dem här.

Ett scenario många bedömer som troligt är fortsatta förhandlingar. Det håller Harry Goldman, vd på Nyföretagrcentrum, med om.
– Budgeten går sannolikt tillbaka till finansutskottet, kommenterar han till Driva Eget.

Något som Sverigedemokraterna själva hoppas på.
– Det vi hoppas mest på är att vi kommer att få se en reviderad budget och vi hoppas att vi kommer att få komma in i den processen på något sätt. Ett annat tänkbart scenario är att vi ser en ombildning av regeringen. Vi skulle se det som ett steg framåt om Miljöpartiet skulle exkluderas ur regeringen, säger Mattias Karlsson.

– Vi har haft och vi kommer att fortsätta ha ett besvärligt parlamentariskt läge. Oron för vad som är nästa steg finns kvar, säger Elisabeth Thand Ringqvist.

Detta påverkar företagen negativt, enligt Elisabeth Thand Ringqvist. Läs Elisabeth Thand Ringqvist och Harry Goldman kommentera läget här:

TIPSET: GRIPS INTE AV PANIK

Läs mer: