<![CDATA[]]>

”Oron smittar av sig på företagsklimatet”

Ebba Arnborg

Publicerades: 3 december, 2014

Den politiska oförutsägbarheten påverkar företagandet, menar Företagarnas VD Elisabeth Thand Ringqvist: ”Gör att de inte går vidare med investeringar”.

Idag står det klart att det blir nyval.

– Vi har haft och vi kommer att fortsätta ha ett besvärligt parlamentariskt läge. Oron för vad som är nästa steg finns kvar, säger Elisabeth Thand Ringqvist.

Detta påverkar företagen negativt, enligt Elisabeth Thand Ringqvist.
– Oron smittar av sig på företagsklimatet och oförutsägbarheten gör det problematiskt för företagen. Det gör att de inte går vidare med investeringar och vågar växa, vilket är dåligt för jobben, säger Elisabeth Thand Ringqvist.

Hennes tips till dig som småföretagare är att inte gripas av panik.
– Isolera det som påverkar dig själv som företagare och de marknader du verkar på, så att du inte lamslås av saker som inte berör dig.

De frågor som enligt Harry Goldman, vd på Nyföretagrcentrum, skulle gynna småföretagen mest finns inte med i vare sig den rödgröna regeringens eller Alliansens budgetförslag. Det handlar om verksamhetsbidrag till entreprenörsorganisationerna att arbeta mer aktivt med mikrolån och en ny syn på starta-eget bidrag från Arbetsförmedlingen som inte enbart gynnar de längst från arbetsmarknaden.

– Inget av de här finns med i någon av budgeterna, jag hoppas att riksdagen tar ett större grepp om detta. Både Alliansen och regeringen har en del hemläxa att göra, säger han.

Läs mer:

Läs mer om budgetalternativen: