God jul önskar vi på Driva Eget

God jul hälsar vi på Driva Eget – här är tipsen inför din julledighet

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 21 december, 2023
Publicerades: 22 december, 2023
Foto av: Adobe Stock

Dags att fira jul! Dags att klappa dig själv på axeln för ett väl genomfört företagar-år! Vi på Driva Eget hoppas att du njuter av julledighet och allt du åstadkommit som företagare i år. Här är våra tips om du får några minuter över bland knäck och klappar.

Om du har full rulle ända in i julkaklet så hoppas vi att ni ändå att du pausar ibland och andas djupt. Som egen är det du själv som måste ge dig vila. Gör det – och ta del av våra tips för att varva ned i jul på bästa sätt: 

1. Lyssna på: 45 life hacks som kan förändra ditt liv

Om du behöver sällskap när du slår in julklappar är mitt tips att lyssna på ett av våra tidigare poddavsnitt: 45 life hacks som kan förändra ditt liv – med Gustaf Oscarson, vd för Driva Eget.

Det här är ett avsnitt som jag ska lyssna om i julhelgen. Det är viktigt att bli påmind om hur vi kan bli mer effektiva, lyckligare, gladare, mer produktiva och framgångsrika. 

Gustaf går igenom 45 life hacks som förändrat hans liv. Om du som jag älskar att inspireras av andras morgonrutiner och kvällsrutiner är detta poddavsnittet för dig! Kanske får du inspiration att sätta några nya mål för 2024?

2. Testa: Vilken färg är du – eller din kund?

Är du en blå, röd, grön eller gul person? Och vad är din kund? Om du gör Driva Egets och framgångsexperten Annika R Malmbergs test kan du få en känsla för vilken färg du kan ha – och vad det betyder.

3. Visa sifferkunskap: Håll koll på julvärdarnas omsättningar

Lagom till Kalle Ankas jul ungefär kan du ha läst på vad SVT:s julvärdar omsatte året efter sitt gig. Onödig kunskap? Kanske, men framför allt något kul att bidra med framför tv:n.

Gissa vem som omsatte mest: Babben, Lars Lerin eller Erik Haag?

4. Planera: Gör din affärsplan för nya företaget

Är du på gång att starta företag? Grattis! Då tycker vi att du ska planera väl från start och ladda ned vår mall för affärsplan – gratis!

Här fyller du i 14 punkter – bland annat affärsidé och nuläge, målsättning, målgrupp och kunder samt konkurrentanalys.

Ladda ned: Gratis mall för affärsplan

5. Vila upp dig: Tips för företagaren som vill njuta av julledighet

Min kollega Josefin har skrivit en passande artikel för dig som vill vara ledig. Med rätt planering och mindset går det faktiskt – även som företagare.

Så följ Josefins tips och njut av en riktigt god jul!