<![CDATA[]]>

”Nu gör vi vårt generationsskifte!”

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 6 mars, 2013

Nu tar Driva Egets medarbetare Camilla Björkman över som chefredaktör för tidningen. Men Anders Andersson är förstås kvar – och får ännu mer tid att träffa läsarna och utveckla verksamheten.

När Driva Eget skrivit om generationsskifte har vi haft ett grundråd: Se till så att den äldre generationen jobbar länge parallellt med den som ska ta över. Det tillämpar vi själva när vi nu gör vårt eget generationsskifte:

  • Entreprenören och journalisten Camilla Björkman tar nu över som chefredaktör. Hon blir operativt ansvarig och ska även utveckla digitala tjänster.
  • Tidningens grundare Anders Andersson blir kvar och får nu mer tid att skriva i tidningen och träffa läsarna mer. Han gör det på småföretagarträffar – men också i den nya artikelserie ”Anders rycker ut” som lanseras i nya Driva Eget som kommer ut nu i mars.

Anders Andersson startade tidningen Driva Eget för fem år sedan som ensam företagare. Sedan dess har han tagit verksamheten till att även innefatta denna sajt, en webb-tv-kanal, mobilappar, handböcker, bilagor och andra tjänster för småföretagare.

– Nu kan jag satsa ännu mer på att utveckla Driva Eget. Jag kommer inte att ta det lugnare. Men kanske går jag ner till heltid, skrattar han.

Camilla Björkman kom av en slump i kontakt med Driva Eget år 2009, då hon behövde en tidning till bussresan hem. Några veckor senare sa hon upp sig för att själv starta eget. Samma kväll på ett bokmingel sprang hon av en slump på Anders Andersson och sedan dess har hon skrivit för tidningen och sajten.

Camilla driver själv eget företag och äger och driver tidningen Dentalmagazinet, något hon kommer fortsätta göra även som chefredaktör.

– Jag tror att det är otroligt viktigt att fortsätta vara företagare och en del av målgruppen, säger hon.

Med dessa två entusiaster vid rodret kan Driva Eget slåss dubbelt så hårt som hittills för landets småföretagare.

I nya numret av Driva Eget listar Anders och Camilla deras tre viktigaste käpphästar vardera som de kommer att kämpa hårdast för.

Omorganisationen betyder en offensiv satsning på själva tidskriften och allt runt omkring den. Det kommer du att märka mycket av under jubileumsåret 2013!