<![CDATA[]]>

Paolo Roberto: ”Lås inte in er i rädslans fängelse”

Ebba Arnborg

Publicerades: 11 oktober, 2016

Han har gått från ”Kungen av Kungsan” till att ha 200 anställda och 13 företag. På Driva Eget-dagen uppmanade Paolo Roberto alla att våga misslyckas: ”Det är en del av processen. Punkt.”, sa han.

Paolo Roberto håller, efter succén med sin kokbok rotad i det italienska köket, nu på att etablera sig som storkrögare med totalt 13 företag.

På Driva Eget-dagen levererade han en energiinjektion och uppmanade alla att våga misslyckas.
– Det är bara när du balanserar på gränsen som du vet om du är bra på något. Enda sättet att veta var den gränsen går är att kliva över den. Det är inte motsatsen till framgång att misslyckas – det är del av processen. Punkt, sa han.

Och fortsatte:
– Skepp är tryggast när de ligger i hamn men det är inte det de är byggda för. De ska tåla stormar. Så är det med livet också. Vi är inte byggda för att leva i total trygghet. Rädsla är det fängelse där du stänger in din dröm. Att söka den eviga tryggheten är att söka den eviga förbannelsen.

Enligt Paolo är det som folk ångrar vid slutet av livet två saker: att de inte var med sina barn och att det inte tog utmaningar.
– Man vill komma till slutet av livet och säga ”hell what a ride” jag snubblade några gånger på vägen men vad det var kul!

Som exempel berättade Paolo om när han lanserade en pastasås. Han blev stämd för falsk marknadsföring vilket spreds i pressen.
– Mina medarbetare blev livrädda. Men jag sa: “ser ni inte möjligheterna?”.

Paolo ringde upp tidningarna och krävde att de skrev en ny artikel eftersom de inte gett honom chans att svara. I den lyckades Paolo berätta om alla fördelar med pastasåsen.
– Den marknadsföringen var värd 20 miljoner. Jag fick den gratis för att jag vågade.

Slutligen slog han fast:
– Våga ta utmaningen, våga ta fighten, våga se möjligheterna. Ibland måste man bygga flygplanet när man har lyft. Vad kan hända?