<![CDATA[]]>

Så här firade ni Driva Eget-dagen

Ebba Arnborg

Publicerades: 11 oktober, 2016

”Företagare är magiker – heja oss!” ”Med het musik och möjlighet till dans.” ”Gör ett privat bokslut.” ”Jag firar varje dag.” ”Vill bli firad av vänner m trygga anställningar.” Vi frågade hur ni firar första officiella Driva Eget-dagen. Här är några av de fantastiska svaren! Heja er!

Den 11 oktober var det äntligen dags för den första officiella Driva Eget-dagen. Läs mer här.

Vi frågade er hur ni firar, och här är ett urval av de fantastiska svaren:

 

”Får äntligen en anledning att åka upp till Stockholm och fira med mina fina driva eget-vänner.”

. . .

”Jag firar att jag vågar åka och lyssna och bli kompetent. Det är den absolut bästa starten för att komma igång och nå drömmen för mig och min familj.”

. . .

”Jag firar Driva Eget -dagen med att skicka ett digitalt GRATTIS-kort till mina vänner som driver eget och tackar dem för att de inspirerar och motiverar mig varje dag året om! Tycker absolut denna Driva Eget-dag skall firas ordentligt – gärna med pompa och ståt. Exempelvis en galamiddag där vi som driver eget kan få njuta av en kväll där företagsamheten hyllas i samband med bra talare och en god middag. Vore något att se fram emot!”

. . .

”Cocktailparty! Inspirationsföreläsare och cocktailparty! (Med/utan alkohol). Att få lyssna till Richard Branson!”

. . .

”Gör ett privat bokslut varje år över det som jag faktiskt åstadkommit under året som egen företagare. Det är så lätt att fokusera på det som gått snett och bli nedstämd av det. Skriver en liten framgångssaga varje år i samband med ekonomiskt bokslut. Det kan handla om större framgångar eller hur jag faktiskt bemästrat de motgångar jag ställts inför under året. Det är också vinster för mig. Firar också alltid våra framgångar tillsammans med vår personal för att de ska förstå att de är den främsta anledningen till att vi tillsammans når våra gemensamt uppsatta mål. Och att i små saker fira utmed vägen mot uppsatta mål. ”

. . .

”Med het musik och möjlighet till dans, under och efter dagen. Vi sitter stilla alldeles för mycket och kreativiteten gynnas av att röra sig glad!”

. . .

”Skulle vilja fira min sambos mamma, som vågat lämna ett stressigt jobb som hon studerat till i fem år för att nu starta ett eget företag!”

. . .

”Jag firar min första medverkan genom att få inspiration av mina bröder & systrar på Driva – Eget dagen samt ett glas bubbel innan jag åker hem, fylld av energi och nya idéer. Hur vi ska fira mer – kanske några utmärkelser, inte de klassiska utan några galna och roliga utmärkelser tex ”Årets Tjurskall – jag ger mig inte”, ”Årets koka soppa på en spik” osv.”

. . .

”Jag firar varje dag som egenföretagare, jag firar min frihet och lycka att driva eget. Jag skulle dock vilja fira ihop med en kompanjon, eller bli bättre på att samarbeta med andra entreprenörer som kan komplettera varandra, och på så sätt peppa och inspirera varandra, det vore nåt att fira!!!”

. . .

”Jag skulle vilka lyssna på Björn Flintberg, Konkursföretagarnas förening. En företagare ’får’ inte misslyckas, då blir det konkurs och du blir busen i byn – vilken anställd skulle prestera bra med de förutsättningarna? Vi entreprenörer gör det! Vi får en käftsmäll nu och då men vi gör det igen. När vi fått ett antal bakslag vågar vi bli större och det är då vi gör magi. Då kan vi anställa och ge en (eller flera) person möjlighet att försörja sig och att utvecklas. Företagare är magiker – heja oss!”

. . .

”Vill fira genom att jag kommer ta mig ur ett kraftigt utmattningssyndrom och åter kunna handleda och stå på scen igen! Att balanserat kunna vara en driven entreprenör. Vad skulle vara bättre att få fira detta än tillsammans med företagare och inspirerande föreläsare?”

. . .

”Firar med highfives -börjar med dem som vill vara med. Vill bli firad av vänner m trygga anställningar, att de ska fråga om och förstå min värld… Och så Amelia Adama Alexander Bard och Pippi Långstrump för att lära mig av deras mod, kompetens och generositet. Nästa år firar jag med att föreläsa om hur mkt starkare, tåligare och uthålligare vi som driver eget blir av att vara snälla mot oss själva och fokusera på att må bra samtidigt som vi sliter som 17. Wotjoooo vilken bra grej ni gör!”

. . .

”Att fira sina segrar är superviktigt. Speciellt när det äntligen börjar gå bra är det bra att stanna upp och reflektera över allt man uppnått hittills och vart man är på väg.”

 

Vi firar Driva Eget-dagen på Rival i Stockholm med föreläsningar, mingel och inspiration:
Här kan du läsa Karin af Klintbergs bästa framgångsnycklar från dagen  och Stefan Sebös råd som han bjöd på för hur du bygger världens bästa företag!