<![CDATA[]]>

Nu inför vi ÄNTLIGEN en officiell Driva Eget-dag

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 22 september, 2016

Om vi kan fira en köttbulle, varför inte en småföretagare! Det finns köttbullens dag och honungens dag. Men ingen officiell Driva Eget-dag – nu ändrar vi på det! skriver Driva Egets chefredaktör Yasemin Bayramoglu.

yasemin-webbBehövs det en Driva Eget-dag? Absolut! Det är snarare skandal att vi inte redan erkänner det arbete som läggs ner av Sveriges alla småföretagare.

Fila på affärsidén, jaga kunder, sköta bokföring, jaga lite fler kunder, ringa och stå ut med ett nej. Hålla koll på skatteförändringar. Inte ge upp. Jaga fler kunder, utveckla affärsidén … Det är tufft att vara småföretagare.

Dessutom ska småföretagarna rädda sysselsättningen om man ska tro politikerna. Det är ett jätteansvar! Därför vill vi nu hylla alla som kämpar genom att officiellt införa en Driva Eget-dag, den 11 oktober varje år framöver är småföretagarnas dag!

”Det är tufft att vara småföretagare

Vi har länge anordnat vårt populära event Driva Eget-dagen. I år vill vi göra den till något mer än ”bara” ett event. I år vill vi få in Driva Eget-dagen i kalendern. För varför ska man kunna fira en kanelbulle men inte alla som vågar ta risker för att följa sina visioner?

Det blir ett tillfälle för alla som driver eget att peppa varandra och fylla på med kunskap och energi. Och för deras anställda vänner och familjemedlemmar att uppvakta dem, tycker vi.

”Varför ska man kunna fira en kanelbulle men inte alla som vågar ta risker för att följa sina visioner?

Särskilt aktuellt är det så här dagarna efter att budgetpropositionen presenterats, som fått hård kritik från just företagarhåll för att regeringen inte nog hjälper företagen att leva upp till förväntningarna (växa-stödet gäller till exempel inte aktiebolag, läs mer hur höstbudgeten slår mot dig som småföretagare här!)

Därför slår vi nu fast: Den 11 oktober är det dags för småföretagarnas egen dag, Driva Eget-dagen.

Fira med oss!

Vi på Driva Eget firar den stort på Hotell Rival i Stockholm med start klockan 12.00. Med föreläsningar av Karin af Klintberg, företagare och hjärnan bakom Historieätarna, Paolo Roberto, som just nu gör en jättesatsning i restaurangbranschen, säljexperten Stefan Sebö och skatteexperten Ulf Svensson. Läs mer och boka plats här!

Jag hoppas förstås att du har möjlighet att komma till årets stora inspirationsdag.

Jag vet hur det är att känna sig ensam om att försöka klura ut allt själv – hur ska jag ta mina idéer vidare, hur ska jag få den där luften under vingarna? Man behöver andras åsikter att bolla med. Någon som kommer med tankar som man själv aldrig tänkt. Någon som triggar ens egna idéer –och inte minst någon som triggar energin.

Lägg till det en massa bra tips och svar på svåra frågor så har du upplägget till årets Driva Eget-dag den 11 oktober i Stockholm. Vi ses där, eller hur? Välkommen!  Läs mer och boka plats här!

Visste du till exempel att:

  • Det startas 196 företag. Varje dag!
  • 16 företag går i konkurs varje dag.
  • Nästan var tionde sysselsatt driver eget (9,3 procent).
  • Tre av fyra företag är enmansföretag.
  • 1 000 000 företag finns registrerade.
    (Källa: SCB, Bolagsverket, Tillväxtverket)