Black Friday

4 bästa tipsen inför Black Friday – så spar ditt företag stora pengar

Gustaf Oscarson

Publicerades: 24 november, 2020
Foto av: GettyImages

Black Friday står för dörren och som konsument är du kanske shoppingsugen. Men har du tänkt på att också ditt företag kan spara stora pengar genom att handla just denna dag? Här är fyra riktigt smarta tips om hur du och ditt företag sparar stora pengar under Black Friday.

Ditt företag har förstås utgifter och ni köper in saker löpande. Det kan vara allt från produktmaterial till kontorsprylar och digitala tjänster. Och det festlioga är att nästan allt finns att köpa på rea under Black Friday.

Vad som är ännu bättre, är att du kan handla allt online under Coronapandemin. Att sätta av några timma för shopping under Black Week kan i det mindre företaget spara tusentals kronor, och i det större företag mycket mer.

Exempel på vad företaget kan handla mycket billigare under Black Friday

  • Digitala abonnemang och applikationer: vi har sett rabatter på uppemot 90 % på exempelvis tjänster för seo-analys.
  • Webbkurser: Om du ändå vill utbilda dig och medarbetarna genom webbkurser, passa på att handla kurserna under Black Friday.
  • Kontorsprylar: Om ni ändå ska handla till kontoret, gör det på Bölack Friday. Ni kan i många fall spara 20-30 procent på inköpspriset.
  • Förbrukningsvaror: I alla företag finns det varor som köps in löpande, allt i från toalettpapper till papper. Passa på at köpa det billigare och du – köp in så att det räcker till nästa år!

Alright, låt oss gå vidare till fyra viktiga tips för att kunna handla billigare och framförallt smartare under Black Friday.

Läs också: Så maxar du företagets försäljning under Black Friday

Steg 1: Ha en plan för ditt handlande under Black Friday

Spontanhandla inte utan skriv en tydlig shoppinglista med sådant ditt företag verkligen behöver – och håll dig till den! Det kan vara smart att leta efter erbjudanden i förväg eftersom vissa är tidsbegränsade eller först till kvarn.

Ta en timme någon dag innan Black Friday och skriv ned allt som företaget behöver. Lägg sedan ytterligare en timme på att försöka hitta de bästa erbjudandena på just de sakerna. När Black Friday sedan kommer, behöver du inte lägga alls lika mycket tid.

Handla julklappar under Black Friday?

Om du ska köpa julklappar till dina medarbetare och kunder är det smart att göra det nu. Dels är du ute i god tid och slipper långa köer på utlämningsställen, och dels blir det förstås billigare. Kanske passa på att handla till hela familjen när du ändå är i gång?

Steg 2: Jämför priser

Okej, du vill spara pengar till ditt företag. Då är det såklart smart att jämföra priser. Låt dock inte priset lura dig att köpa sämre kvalité (alltid en tumregel!).

Enklast är att använda prisjämförelsesajter som Pricerunner eller Prisjakt – dessa har speciella sidor inför Black Friday. På en specifik produkt, till exempel en dator eller annan teknisk utrustning, är det också enkelt att jämföra mellan de stora medievaruhusen, till exempel MediaMarkt eller ElGiganten.

Du kan också googla på rabattkoder+”Black Friday” för att få upp bra erbjudanden.

Steg 3: Köp bara det företaget verkligen behöver

Vi på Driva Eget står 100 % bakom minskad konsumtion och att bara handla det ”man måste ha”. Därför älskar vi verktyg som nollbudgetering som kan spara stora pengar och minska konsumtionen. Vi är också starka förespråkare av en modern form av minimalism.

Så under Black Week – förbered en lista på vad företaget behöver och håll dig till den. Du ska spara pengar – inte öka utgiftskontot! Självklart gäller samma tips för dig som ska handla privat.

Läs också: Minska företagets kostnader snabbt – här är 5 sätt

Steg 4: Använd rätt kort på Black Friday

Det här med betalkort, kreditkort och bonuskort är en djungel, så låt oss ge dig vår enkla strategi – steg-för-steg.

  1. Om du handlar ofta i samma butik, skaffa ett bonuskort där. Det kan ge dig rabatter på upp till 20 %, riktigt vassa erbjudanden och bättre service. Dessutom ofta möjlighet att betala på faktura.
  2. För ditt personliga kort är det smart att välja ett som ger förmåner på inköpen, till exempel ett kort som ger flygmil (t.ex. SAS Eurobonus). Tänk dock på att förmåner du får privat på företagets inköp kan leda till förmånsbeskattning.
  3. Ett tips som inte endast gäller kort men som kan ge ”cash-back” på inköp är att bli medlem i exempelvis Refunder eller Bonusway. Då kan du få pengar tillbaka på dina inköp och spara ytterligare pengar. På dessa sajter finns också en lång rad Black Friday-erbjudanden.

Okej kompis, handla med förnuft. Om du gör det kan du spara hyggligt stora pengar på att utnyttja Black Friday. Följ dock alla Coronarestriktioner, du hittar de senaste här.

Läs mer: Här är alla nya coronarestriktioner