<![CDATA[]]>

Lotta har en lysande konstidé

Anders Andersson

Publicerades: 8 juni, 2009

Lotta Sundberg från Uppsala tycker att hon kommit på en lysande idé – konstverk i hem och trädgård med inmonterad led-belysning. Nu är hon en av tio finalister.

Lotta arbetar med illustration och retusch i sin firma Eyetrap. Hon vill nu lysa upp vår tillvaro med konst på ett nytt sätt. Så här beskrev hon sin affärsidé för juryn:

”Jag har flera idéer kring lysande inom- och utomhuskonst konstruerad av etsad och/eller laserskurna akrylskivor med inmonterad led-belysning. Det handlar om varmvitt lysande konstverk i olika storlekar som kan användas exempelvis i rabatter, som ”bordduk” både inne och ute, som badkarsskärm eller som lysande fondvägg. Detta ska vara exklusivare än traditionell trädgårdsbelysning.”

Här finns prov på vad hon menar, ett på en inomhusvägg och ett i trädgården:

– Jag tror på den här idén, men jag kommer aldrig till skott, eftersom jag kämpar för att överleva som företagare. Det finns inte pengar till fullskaliga prototyper eller marknadsföring. Jag experimenterar hemma och sågar och etsar plexiglas själv. Det skulle vara underbart att ha råd att köra igång ett samarbete med akrylindustrin.

När hon kom till finalen tändes hoppet om att vinna 100 000 kr:

– Jag blev så otroligt glad över finalplatsen, och upplyft av att fler än jag tror på den här idén!

Nästa finalistpresentation: Korten som ska ge dig framgång.