<![CDATA[]]>

Han tog förstapriset med sina ”Snorisar”

Jane af Sandeberg

Publicerades: 16 september, 2009

Det blev Carl Svahnströms ”Snorisar” som tog hem Affärschansen, Driva Egets pris på 100 000 kr. Carls idé ska hjälpa föräldrar att få sina små barn att ta sin medicin.

Vinnaridén är att sälja nässpray och annan barnmedicin tillsammans med plastfigurerna och en sagobok om ”Snorisar”. När barnen tar sin medicin ska föräldrarna läsa sagor om de snoriga sagofigurerna och leka med plastfigurerna.

– Jag kan tacka min hypokondriska mamma för den idén. När jag var liten drog hon ständigt iväg med mig till sjukhus. Jag har sedan dess funderat på hur man ska hitta en positiv stämning för barn som ska ta medicin, säger den glade pristagaren.

Han var oerhört nervös innan beskedet om vinsten äntligen kom på Driva Egets inspiratinsdag under onsdagen.

– Det känns fantastiskt att vinna, men jag var sååå nervös innan. Och det tog så lång tid innan de talade om vem som vunnit, säger Carl, vars telefon gått varm sedan han fick priset.

Priset bestod av en check i storformat på 100 000 kronor. Det delades ut av finansmannen Sven Hagströmer och Anders Andersson, chefredaktör för Driva Eget.

–  Pengarna ska gå till att skapa ett aktiebolag, det har jag redan tänkt ut, säger Carl, som idag har enskild firma.
 

Spänningen gick nästan att ta på bland de fem finalisterna som satt utspridda i publiken, som bestod av 400 småföretagare som deltog i seminsariet.

Till slut stod det mellan Carl Svahnström och Maria Palmgren, som konstruerat ett modernt ok för att kunna bära tunga saker över axlarna.

Carl hade redan blivit läsarnas val, i somras fick han flest röster på Driva Egets hemsida. Men det var inte självklart att han skulle vinna till slut.

Juryn kunde fritt välja bland de fem som fått flest läsarröster. Det var ett svårt val.

-  Det fanns argument för var och en av de fem, och omröstingen vi hade i juryn var oerhört jämn. sa Anders Andersson.

Anna-Kari Sundbaum  med sin engångsnål kom på tredje plats.

De tre pristagarna belönades med individuell coachning från SEB och program från Visma SPCS.  Dessa företag var tävlingens sponsorer. Tävlingen har pågått sedan i våras och över 250 affärsidéer har deltagit i tävlingen.

Carl var så glad över förstapriset att han på stående fot lovade att bli ny bloggare på driva-eget.. Om bara ett par dagar kommer hans första inlägg. Det blir et t sätt för Driva Eget att följa hans utveckling till bra affärer med ”Snorisarna”. Läs mer om dessa på hans hemsida här.

 Läs hans nya blogg här.