<![CDATA[]]>

Förskollärare med städklubb på nätet

Anders Andersson

Publicerades: 15 juni, 2009

Förskollärare Maria Kenger från Falun har aldrig sett sig själv som småföretagare. Men det kan bli ändring på det när hon nu gått till final med sin idé om en städklubb på nätet.

Sin idé presenterade hon så här för Affärschansens jury:

”Min idé är en ”städklubb” på internet ungefär som de viktklubbar som finns. Många har städångest eller kan inte organisera sin städning. Det vill jag hjälpa till med. Man beskriver sin städsituation, sätter upp ett rimligt mål och får stöd att uppnå detta genom ett konkret schema som man fyller i regelbundet.”

– Alla som är lite slarviga och drömmer om att ha ett välorganiserat hem kan ha nytta av detta, säger Maria.

Målgruppen är alla som sliter med sitt stök och städar som besatta lite då och då, men låter disken stå kvar efter middagen till vardags
 

– Precis som jojo-bantare finns det också jojo-städare, som läser om det, ser program om det och vet precis hur dom borde göra, men ändå gör precis tvärtom. Med rätt stöd och en tydlig struktur kan de få det fint och lättstädat, tror hon.

När hon fick besked om att hon kommit till final blev hon förvånad:

– Jag har aldrig tidigare sett mig själv som en potentiell företagare. Tanken är ny och ovan, men inte obekväm. Faktiskt kan jag bara se fördelar med den nu när jag för första gången provar den, kanske visar det sig att den till och med passar bättre än den gamla invanda tanken på att vara anställd? Plötsligt känner jag en pirrande känsla i kroppen och förnimmer utmaningar och möjligheter, att få starta eget och förverkliga denna idé, säger hon. 
 

Den 16 juni börjar omröstningen där du kan rösta på din  favoritidé.

Sista finalistpresentationen: Tungt blir lättare med hennes uppfinning.