<![CDATA[]]>

Medicin blir lek med hans ”Snorisar”

Anders Andersson

Publicerades: 3 juni, 2009

Att ge medicin till barn ska gå som en lek, tycker Carl Svahnström. Han vill sälja nässpray tillsammans med en leksak och en sagobok om ”Snorisar”. Det har gett honom en av tio finalplatser i Driva Egets tävling Affärschansen.

När han var liten gillade inte att ta medicin. Nu när han är stor vill han att föräldrarna ska leka fram medicineringen där hemma.

Hans idé är att sälja nässpray och annan medicin tillsammans med en rolig figur som han kallar ”Snoris”. Den ska tas fram bara när medicinen ska tas har han tänkt, och då ska föräldrarna läsa ur den lilla sagoboken som ska följa med förpackningen.

När han som en av 44 kandidater la fram sin idé för juryn i helgen presenterades han sin affärsidé så här:

– Många föräldrar upplever idag att medicinering av småbarn är ett stort problem. Snorisar skall underlätta för föräldrar och fungera som tröst, avledare och morot. Det ska vara ett pedagogiskt verktyg för att avdramatisera medicineringen.

Med hjälp av en barnläkare har han tagit fram något som han kallar ”Snorismetoden”, en guide för hur föräldrar skall medicinera sina barn i hemmet. Han har också hjälp av Karolinska Institiutet.

Som den gode entreprenör han är han gjort en undersökning på 300 småbarnsföräldrar. Fyra av fem gillade idén. Enkäten visade att produkten lämpar sig bäst för barn i åldrarna 1-4 år.

I söndags fick han veta att han var ena av tio som har chans att vinna 100 000 kr.

– Då slängde jag mig på luren och ringde mina föräldrar som alltid tror på mig, även när jag har oddsen mot mig. Jag såg också till att Twittra snabbt som ögat, säger han.

Han säger att han har det tufft ekonomiskt, eftersom han jobbar med detta på heltid:

– Om jag vinner förstapriset så kommer jag att använda pengarna till att starta aktiebolag. Det ger ett seriösare intryck. Dessutom är det mer eller mindre ett krav om man söker extern finansiering eller partnerskap, säger han.

Läs mer på hans hemsida här.  

Vi presenterar en finalist  om dagen här på driva-eget. Den 16 juni börjar omröstningen. Då har du chansa att lyfta fram din favorit till förstaplatsen.

Finlist 2 i morgon: Alla kan sy med hennes nål.