8 tips för att söka bidrag till företaget – så får du pengarna

Josefin Wallin

Uppdaterades: 16 mars, 2022
Publicerades: 25 mars, 2022
Foto av: Adobe Stock

Att söka bidrag till ditt företag kan ibland vara både svårt och tidskrävande. Här ger vi dig våra bästa tips när du ska söka bidrag till företaget – så här får du pengarna.

8 tips när du söker bidrag

  1. Se över vilka bidrag du har rätt till och vilka som är aktuella för just dig. I den här guiden hittar du länkar till både aktuella bidrag och bidrag till dig som vill starta eget.
  2. När du skriver en ansökan är det viktigt att du skriver på ett sätt så det matchar bidragets mål. Är det ett bidrag som fokuserar på tillväxt? Då ska du givetvis i din ansökan lyfta hur bidraget kommer kunna hjälpa er med just er tillväxtresa.
  3. Addera saker som ger din ansökan en ökad trovärdighet. Vad kan det vara för dig? Kan det vara referenser eller eller engagemang av en person med högt förtroendekapital?
  4. Lägg alla korten på bordet när du ska söka bidrag till företaget. Vilka kommer du behöva ta till hjälp om bidraget går igenom? Hur ser dina planer ut och hur tänker du dig ett konkret genomförande? Självklart vill man se på vilket sätt bidraget kommer användas för att nå bidragsmålet.
  5. Gör en riktigt bra ansökan! Lägg tid på att skriva en bra ansökan och ta gärna in fler personer som kan komma med värdefulla inspel. Vi har redan tipsat om att inte glömma att hela tiden återkoppla till bidragets mål – och hur ni med hjälp av bidraget kan nå just detta. Ändå är det väl värt att nämna en gång till.
  6. Kommer ni att gå in med någonting själva? Beskriv i så fall med vad och på vilket sätt. Att själv investera i samma område som bidraget syftar till att gynna, är ett sätt att öka sin trovärdighet som företag.
  7. Budget, budget, budget! Lägg lite extra tid på att presentera en noggrann budget.
  8. Var intresserad och engagerad! Ring eller boka ett möte för att ta reda på mer.

Söka bidrag till företaget

Vi har tidigare skrivit om aktuella bidrag som finns att söka: Bidrag som ditt företag kan söka i år – här är de hetaste

Söker du bidrag för att finansiera en företagsstart? Vilka bidrag och stöd finns när jag ska starta eget företag? Här är listan!