Testa AI-plattformar som gör ditt jobb – och flopparna som framkallar skrattattacker

Josefin Wallin

Uppdaterades: 13 juni, 2023
Publicerades: 27 januari, 2023
Foto av: Adobe Stock

Spara timmar på sekunder? Det lovar många olika AI-plattformar som dyker upp. Allt eftersom tekniken testat och nås av allmänheten. Här är AI-verktygen du verkligen har nytt av – och flopparna du bara måste se!

Vi alla har nog mött den insikten att AI är här för att stanna, Artificiell intelligens. En teknik som kan hjälpa människan med utveckling, avlastning och mönster. Någonting som redan idag hjälper oss vidare mot nästa innovation inom allt från sjukvård till teknik. AI är heller inte längre något enbart för techbolagen – utan också småföretagen. Nyfiken på att testa och bekanta dig med AI?

AI-plattformar som hjälper dig – och några som får dig att gapskratta!

Murf ai – voiceover på sekunder!

Nu ska du få höra på något riktigt häftigt! Med Murf kan du ta en text och förvandla den till en proffsig voiceover. Du kan alltså få ut en podd eller en voiceover – direkt från en textmassa. Så smart och tidsbesparande! Och just det, det tar endast några sekunder att göra.

Runwayml.com

Redan imponerad av vad AI kan göra för dig? Tillåt oss att imponera ännu en gång (eller?). Denna ska kunna göra en AI-video åt dig. Allt du behöver göra är att skriva vad du vill att det ska handla om. Däremot när vi på Driva Eget testar så känns den mer som hjälp till din videoredigering än ”ren magi”. Men ändå ett häftigt verktyg som absolut skulle kunna spara tid. Dessutom är det gratis att testa. Men frågar du om att skapa text till en bild och hoppas på ett magiskt resultat, så är det nog att hoppas för mycket.

Här är nämligen på resultatet av ”Så kan AI hjälpa småföretagare”. En AI-genererad bild skapad av texten som vi valde att mata in. Resultatet? Högst oklart.

YouTube Summary with Glasp

Genererar summeringar på YouTube-videos med hjälp av ChatGPT. Den installeras i din webbläsare och förvandlar videon till en summerande text. Enkelt förklarat.

Själva beskriver de Glasp på följande sätt: ”Glasp is a social web highlighter that people can use to highlight and organize quotes and ideas from the web without switching back and forth between screens, and access other like-minded people’s learning at the same time. Leave your digital legacy for humanity, while working for yourself.”

Läs också: Den virala chatboten alla snackar om – så kan en chatbot hjälpa ditt företag!

Leiapix converter – 2D till 3D

Leiapix converter – Enkel att förklara och inga resultat som får dig att tappa hakan. Det är Leiapix converter. Om än så levererar man det man lovar, att ge dig en 3D-bild av din 2D-bild. Vi har testat. Det funkar. Spara som video eller GIF.

Stockimg AI – småföretagarens hjälte, eller?

Stockimg AI, ännu fler funktioner där vi blir skeptiska? Men om det fungerar så är ju det här en fantastisk bra möjlighet där AI kan hjälpa småföretagare. Här ska du lätt kunna skapa en egen logotyp, omslag till en bok eller affisch – på några sekunder. Men hur fungerar det när Driva Eget testar? Jodå. Du får 1 credit gratis – och kan testa. Resultatet blir som man kan förvänta sig – AI-genererat och kanske om man är kritisk opersonligt? Men att leka sig fram med illustrationer och Stock Images är skoj! Absolut kan du få fram mycket du kan ha nytta av, men väldigt tidsbesparande? Nja.

AI som hjälper dig med dina bilder – CodeFormer

CodeFormer hjälper dig att förbättra en bild. Detta är någonting som du kan testa helt gratis. Just nu ser man att många lösningar där AI är inblandat är just gratis. Det är en indikation på att man testar sig fram (kanske också därför resultatet ofta är därefter?). Senare kommer vi garanterat se att de finner fler prismodeller på det som nu är gratis. Så skynda dig att testa fram din favorit.

Memes på en sekund? Supermeme AI

Supermeme AI får den mest sammanbitna att fnittra. Här kan du få ett meme på över hundra språk. Här får du ganska många generösa försök på dig att landa en riktig rolig meme. Beskriv vad du vill ha – och resten sköter AI (någorlunda). Så här blev resultatet när vi på Driva Eget testade. Du skriver in din text och får sedan förslag på bilder och formuleringar.

Mer AI att testa för företagare

  • ChatSonic AI – Hjälper dig att skriva innehåll som varken är plagierat eller låter onaturligt. Den har även en ”art integration” som innebär att du kan beskriva en bild du vill ha – och så skapas den åt dig. Här kan du på några få minuter få en naturligt och varierat content – medan du tar en kaffe.
  • Midjourney AI – Här ska du också få en bild som är genererad av din text. Värt att testa för kanske genererar den nytta till dig? Om inte annat så är det ganska kul.
  • Scribe. Älskar du effektiva processer? Då är det här vårt tips till dig. Scribe använder nämligen AI för att skapa guider för hur du kan ta en process, och effektivisera den, från timmar till minuter. Hur bra? Värt att testa.

Sammanfattning – AI för att stanna?

AI är en teknik som är här för att stanna och det är nu som tekniken på riktigt nått oss, allmänheten. Många lösningar vi har testat landar inte riktigt lika bra som vi hade velat. Däremot så känner man absolut att det närmar sig lösningar som vi företagare skulle ha stor nytta av. Just nu är många gratis och därmed enkla att testa. Så lek med lösningarna, bekanta dig med AI. Än kommer den definitivt inte att stjäla dina uppdrag, men tekniken är här för att stanna. Det vi kan göra nu är att välkomna den, lära oss mer och se hur ny teknik också kommer öppna dörrar för fler affärer (om än nya typer av affärer).