Mediestrateg Brit Stakston: ”Jag använder dötid till att lära mig mer om andra”

Josefin Wallin

Publicerades: 6 december, 2023

Brit Stakston, ett namn du säkert känner igen? Ofta synligt i sammanhang när man snackar internet, kommunikation och mediespaningar. Här bjuder hon dig som företagare på sina egna inspirationskällor! Vilken blir din nya favorit?

”Inget gör dig smartare än att vara intresserad”

Brit Stakston är mediestrateg, författare och internetdebattör – i vissa sammanhang PR-guru och i andra demokratins PR-konsult.

– Kommunikation is ”my game” helt enkelt. Med en stark komponent att vilja hjälpa människor att synas och höras – ja, våga ta plats. Jag är ju dessutom grundare av reportagesajten Blankspot som jag driver tillsammans med journalisten Martin Schibbye. 


Lyssna på podd med Brit Stakston

Varför du inte ska planera ihjäl dig – och därför 20 procent minst måste vara på volley? Det och mycket mer kan du lyssna på när Brit gästar Driva Eget i podden Business Hacks.


Brits inspiration till dig som företagare

Brit Stakston ser till att fylla på sin kunskapsbank med både nya insikter liksom inspiration inom tech, journalistik, demokrati, medier och kommunikation.

Här bjuder hon dig på sina absolut bästa tips om du också vill inspireras!

– Jag lyssnar på otroligt mycket jag inte gillar, men som jag lär mig mycket av. Även den listan kan göras lång – nästan längre än de jag renodlat gillar. 


Jag använder dötid till att lära mig mer om andra. Inget gör dig smartare än att vara intresserad av allt som händer utanför dina givna cirklar.

Brit Stakston

Bonustips till dig som gillar media och kommunikation

Rymdteknik i Norrland till eget företag – Lizas tre tips för att misslyckas i sociala medier
Liza tipsar dig om hur du INTE ska agera på sociala medier