Stjärnmäklaren Fredrik Eklund och Storytel-Jonas – nya drakar i Draknästet 2023

Josefin Wallin

Publicerades: 20 mars, 2023
Foto av: Sara Wimmercranz privat

Fredrik Eklund och Jonas Tellander är nya drakar i Draknästet 2023. Dessa drakarna ersätter de – och vad kan vi förvänta oss av säsongen? Sara Wimmercranz ”Inget är sig likt”.

Sara Wimmercranz skriver på Instagram ”Vi har redan spelat in 2 dagar och inget är sig likt från förra säsongen. Jag vill inte avslöja för mycket men det har varit tårar och skratt och galna förhandlingar.”

Driva Eget pratade med Sara inför nyheten om de nya drakarna – och den nya säsongen.

Det känns grymt! Vi kommer sakna Jacob och Jonas, men det är samtidigt spännande med helt nya perspektiv, nya personligheter och ja, galenskap. På ett bra sätt! Det kommer bli mycket spännande tv.

Sara Wimmercranz till Driva Eget

Nya drakar i Draknästet ”inget är sig likt”

Jonas Tellander tillbaka – nu bland drakarna

Storytel. Ett bolag som för svenskarna kaxigt nog inte behöver någon vidare presentation. Bakom det här företaget finns grundaren Jonas Tellander – som själv fick en investering själv i Draknästet 2009. En investering som möjliggjorde en utveckling på hans egen resa med Storytel. På så vis ”är cirkeln sluten” när han nu själv kliver in som ny drake i Draknästet 2023. Jonas tar därmed med sig en egen erfarenhet av att pitcha inför drakarna. En erfarenhet som ska bli spännande att följa när programmet har sin premiär.

Läs mer: Nyfiken på historierna efter Draknästet? Så använde bolagen kapitalet

Fredrik Eklund ”The secret is out”

”The secret is out…” med de orden avslöjade stjärnan sin medverkan i programmet på Instagram. Fredrik Ekelund är stjärnmäklaren många först fick upp ögonen för i Million Dollar Listing New York. Där han också introducerade sin ”signaturspark” en high kick – som en slags segergest. Denna gest har han sedan använt i sitt varumärkesbyggande och namnet på hans serie med viner är exempelvis just ”High kick”. Hans exklusiva mäklarfirma döpt efter honom själv är ännu ett exempel på hans goda förmåga att göra bra affärer. Han är dessutom en färgstark profil som garanterat kommer göra ett starkt avtryck i programmet.

Läs mer: Så många miljoner investerade drakarna i Draknästet – dessa 10 bolag fick mest!

Jonas Tellander och Fredrik Eklunds nya kollegor

Våra nya drakar i Draknästet, Jonas och Fredrik ersätter Jacob De Geer (iZettle) och Jonas Eriksson. De kommer att arbeta med följande drakar från tidigare säsonger:

  • Sara Wimmercranz: Hört talas om bolaget Footway? Tänkte väl det. Det du kanske inte visste är att Sara är en av grundarna till bolaget som idag omsätter miljarder och är nordens största e-handel för skor. Dessutom driver hon idag investmentbolaget Backing Mind som investerar i Startups primärt utanför storstadsregionerna – där de menar att det finns mängder av outnyttjad potential som andra investerare missar.
  • Shervin Razani: Ännu en vass entreprenör som både äger hotell och har grundat Jurek, Sveriges största rekrytering- och konsultföretag. Innan detta har han även drivit apotek och finans- och eventföretag. Hans bolag har flertalet gånger blivit utsedda till Gasellföretag och Shervin själv till såväl ”Entrepreneur of the year” och ”Årets pinjonär”.
  • Lena Apler är ett välkänt namn i Sverige och känd både för sin roll som rutinerad affärsängel, men även som grundare av finansbolaget Collector. Hon har också hunnit med att samla på sig mängder av utmärkelser för sitt arbete. Vad sägs om ”Årets VD” och ”Årets entreprenör”? Dessutom är hon ständigt ett namn på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor. Nu intar hon igen platsen som en av drakarna i Draknästet 2022.

Premiär Draknästet säsong 3

Inspelningen har nu dragit igång och premiärdatumet för säsong 3 ligger planerat runt slutet av augusti, början av september. Har du varit en av de sökande till Draknästet och nu inte fått någon återkoppling? Då kan du med andra ord räkna ut att just i år så kom du inte med (men skam den som ger sig).

Läs mer: Superguide: Hitta finansiering till ditt företag – alla möjligheter på ett ställe