Abstract creative polygonal colorful light bulb background. Innovation and creativity concept. 3D Rendering

Vinn pengar på din idé!

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 12 september, 2019
Foto av: Adobe Stock

Du vet väl att det finns entreprenörstävlingar där du kan vinna pengar? Här är två som är aktuella just nu!

Entreprenör i Stockholms förorter?

För-orten heter en tävling riktad i första hand till entreprenörer i Stockholms förorter. Bakom tävlingen står Womenisa, BLING, BK Bussenhus och Atletico Rinkeby. För-ortens mål är att skapa samhällsförändring genom entreprenörskap.

Tävlingen har tre kategorier: Bästa affäridé, Bästa sociala idé och Bästa idé för kvinnor av kvinnor. Varje vinnare får 100 000 kronor och möjlighet till vidare investering. Skynda på, sista tävlingsdag är 18 september.

Läs mer här.

Musik, hållbarhet och ungdom!

The Brewhouse Award delas ut av Brewhouse i Göteborg, som är en innovationshub fokuserad på i huvudsak konstnärligt entreprenörskap. Syftet med tävlingen är att låta det kreativa skapandet, kulturen och mångfalden stå i centrum för tillväxten.

Man kan tävla i tre kategorier: Young innovation, Sustainable innovation och Music innovation. Vinnarna får vinstpengar, mentorskap, affärscoachning och mycket annat.

Redan nu är det högt tryck i musikklassen.

– Jag tror att en del av det beror på Brewhouse samarbete med Göteborg & Co där det tävlas om att ta fram den officiella låten till Göteborgs 400-årsfirande 2021. Vi har märkt att både etablerade och oetablerade låtskrivare ser det som någonting ärofyllt, säger Anna Svensdotter Dimle som är juryordförande i The Brewhouse Award.

Läs mer om tävlingen här.