Sommar i P1: Sommarvärdarna som också är entreprenörer

Josefin Wallin

Publicerades: 9 juni, 2022
Foto av: Sveriges Radio

9 juni släppte Sveriges Radio listan på vilka personer som blir sommarvärdar under sommarpratet som sänds på P1 i sommar. Dessa profiler brukar bli folkkära favoriter, men vilka är entreprenörerna på listan?

Här är entreprenörerna i Sommar i P1, 2022

Sommaren är en tid då många tar sig lite extra tid för att lyssna på radio och kanske primärt poddar? Kanske söker man efter en intressant historia att slukas upp av under morgonpromenaden? Eller någonting att inspireras av på väg till jobbet? Sommarpratet i P1 har blivit en folkkär tradition där utvalda profiler får utrymme att berätta en personlig historia som berör. För oss ligger företagandet varmt om hjärtat och dessa namn på listan tror vi kommer inspirera dig som företagare. Här är entreprenörerna i Sommar i P1 2022.

Christian von Koenigsegg

”Jag skall berätta en historia om hur det omöjliga blev möjligt.”

Christian von Koenigsegg, VD och grundare till sportbilsmärket Koeningsegg. Visste du att redan som barn drömde Christian att bygga en egen bil? En dröm som slog in. I hans sommarprat kommer du få följa med på resan till att skapa sitt eget sportbilsmärke. Koenigsegg CC8S var bolagets första modell och denna tog också Guinness-rekord för världens i hästkrafter starkaste produktionsbil. Detta var däremot bara ett rekord av många…
Programmet sänds: 2 juli

Josef Fares

Josef Fares, spelutvecklare, entreprenör, regissör och manusförfattare. För världen slog Josef igenom som regissör med kultfilmer såsom ”Jalla! Jalla!” och ”Kopps”. Numer har han lämnat filmbranschen bakom sig – och satsar på en framgångsrik karriär inom spel. Han har också grundat spelutvecklingsföretaget Hazelight Studios.
Programmet sänds: 11 juli

Bengt-Einar Johansson

Lyssnarnas Sommarvärd om att riskera att bli lobotomerad – och vägen mot framgång.

Bengt-Einar ”Sotarn” Johansson, Entreprenör.
– När jag var liten ansåg barnläkare att jag var dömd till evig vård. I dag är jag både framgångsrik entreprenör och sportkommentator. Mitt Sommar handlar om den resan.
Programmet sänds: 13 juli

Jacob de Geer

”Mitt Sommarprat är därför en hyllning till misstagen”

Jacob de Geer, superentreprenör och investerare. Jacob är en framstående entreprenör som i sin karriär satsat på att bygga digitala bolag, med framgång! Han är också grundare till iZettle, en digital betalningslösning med mobilen som utgångspunkt. Nu är han förutom entreprenör även en framgångsrik investerare. Jacob de Geer är också en av drakarna i SVT:s populära program Draknästet.
 – Jag har gjort många fler fel än rätt i mitt bolagsbyggarliv och vi entreprenörer pratar alldeles för lite om misstagen på vägen mot framgång. Mitt Sommarprat är därför en hyllning till misstagen och till alla dem som försökt, misslyckats eller som kanske inte ännu nått hela vägen, säger han på SR:s webb om sitt sommarprat.
Programmet sänds: 15 juli

Läs mer om Jacob: Här är drakarna i Draknästet 2022 – nu är det äntligen klart

Oscar Magnusson

Oscar Magnusson, artist och entreprenör. Musiker och frontman i ett av Sveriges mest älskade band, Sven-Ingvars, bildat 1956 av Oscars pappa Sven Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Sven Svärd. Han är driver också framgångsrikt Sliperiet sedan 2010, en konsthall och restaurang i värmländska Borgvik.
Programmet sänds: 17 juli

Camilla Hadid

En halv miljon följare på Instagram

Camilla Hamid, framgångsrik influencer. Hon är Sveriges största influencer inom bakning och driver bloggen My Kitchen Stories. En blogg som prisbelönats och därtill har Camilla enorma följarskaror på Instagram och YouTube. Här fokuserar hon på att skapa och dela med sig om inspiration kring sin passion.
– Jag var ett bokslukande barn som hade få vänner, led av ätstörningar och älskade bakning. Idag lever jag ett liv med en man, två barn och en halv miljon följare på Instagram. Vem blir man då?
Programmet sänds: 30 juni

Sommar & Vinter i P1

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du utvalda sommarpratare. Dessa delar i sommarpratet med sig av personliga berättelser. Någonting som uppskattas och lyssnas på av väldigt många. Sänds kl 13.00 varje dag 26 juni-22 augusti. Podd: varje dag 07.00. Repris vardagar kl 22.30, helger kl 22.05.

Källa: Sveriges Radio

Vill du se hela listan på sommarvärdar? Den hittar du här.