Här är drakarna i Draknästet 2022 – nu är det äntligen klart

Josefin Wallin

Publicerades: 9 januari, 2022
Foto av: Ulrika Malm/SVT

Nu står det klart vilka drakarna i den nya säsongen av Draknästet 2022 blir. Gillade du drakarna i förra säsongen? Då vill du definitivt inte missa den här presentationen.

Nu är det klart att de nya drakarna i Draknästet blir samma uppsättning som i förra säsongen. Det är alltså Jacob de Geer (grundare av Izettle), entreprenören Shervin Razani, Lena Apler (grundare Collector), investeraren Jonas Eriksson och Sara Wimmercranz (Backing Minds) som åter tar plats i tv-rutan. Nästa säsong av det populära programmet kommer att sändas i SVT i höst.

Äntligen kan jag berätta… Tack för att ni peppat och tjatat och undrat! Jag har tackat ja till ännu en säsong av Draknästet. Det blir vi igen, samma drakkompisar, alla är på. Hur fantastiskt?

Sara Wimmercranz på sin Instagram

Drakarna i Draknästet

Sara Wimmercranz

Hört talas om bolaget Footway? Tänkte väl det. Det du kanske inte visste är att Sara är en av grundarna till bolaget som idag omsätter miljarder och är nordens största e-handel för skor. Dessutom driver hon idag investmentbolaget Backing Mind som investerar i Startups primärt utanför storstadsregionerna – där de menar att det finns mängder av outnyttjad potential som andra investerare missar.

Shervin Razani

Ännu en vass entreprenör som både äger hotell och har grundat Jurek, Sveriges största rekrytering- och konsultföretag. Innan detta har han även drivit apotek och finans- och eventföretag. Hans bolag har flertalet gånger blivit utsedda till Gasellföretag och Shervin själv till såväl ”Entrepreneur of the year” och ”Årets pinjonär”.

Lena Apler

Lena är ett välkänt namn i Sverige och känd både för sin roll som rutinerad affärsängel, men även som grundare av finansbolaget Collector. Hon har också hunnit med att samla på sig mängder av utmärkelser för sitt arbete. Vad sägs om ”Årets VD” och ”Årets entreprenör”? Dessutom är hon ständigt ett namn på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor. Nu intar hon igen platsen som en av drakarna i Draknästet 2022.

Jonas Eriksson

Jonas har en spännande bakgrund – bland annat som fotbollsdomare. Kanske är det här han plockat med sig kompetens kring strategi och lagarbete? Idag hänger sporten med på att annat vis, nämligen när han skapar nya affärer med bland annat träning- och hälsokedjan WE och sina insvesteringar i Startups. Nu är han med och letar efter nästa succébolag i Draknästet.

Jacob de Geer

En av Sveriges mest framgångsrika tech-entreprenörer de senaste åren är Jacob de Geer. Han har bland annat grundat Zettle – som förenklat kortbetalningar. Bolaget såldes till  PayPal  för  20 miljarder kronor. Så är det någon som vet hur man bygger vinstdrivande företag och då speciellt inom tech – så är det han.

Älskar du Draknästet? Mer läsning.