Så här får du fler följare på Tiktok – med våra 5 bästa tips

Josefin Wallin

Uppdaterades: 16 mars, 2022
Publicerades: 18 mars, 2022
Foto av: Adobe Stock

Vill du också få fler följare på TikTok? Att få fler följare sker inte i en handvändning – men med tålamod och våra 5 tips bäddar du för en kickstart.

5 tips för att få fler följare på TikTok

  1. Var aktiv: På TikTok vill följarna se nytt material ofta – gärna dagligen! Kom bara ihåg att även om du behöver skapa mycket innehåll för att få fler följare på TikTok – så kan du inte tumma på kvalitén. Det är kanske en av de största utmaningarna och där många faller.
  2. Var uppmärksam på trender: På TikTok gäller det att vara snabb. När en ny trend uppenbarar sig gäller det att du är riktigt snabb. En trend eller utmaning på TikTok har en hashtag. Tittarna klickar in på dessa för att se fler videos – och har du gjort ett material med den trendande hashtagen så kommer även din video upp i flödet. Ett utmärkt sätt att locka fler följare. Så håll utkik efter hashtags som kan driva tittare till dig.
  3. Interaktion, interaktion, interaktion: Sociala medier handlar ju om att interagera med varandra – därav namnet. Det är ett socialt medium. Vill du få fler följare på TikTok så behöver du interagera! Svara på de kommentarer du får, följ andra konton och var aktiv. Kanske har följarna ideér på vad de vill se?
  4. Kombinerar du trendiga hashtags med att också skapa originellt innehåll? Då är du hemma! Många härmar varandra och då blir det ännu viktigare att skapa unikt och personligt innehåll som sticker ut. På TikTok är det ju faktiskt främst ditt innehåll som är ditt eget framgångskoncept.
  5. Det kanske viktigaste tipset är att ha en strategi. Att få följare kräver att du är beredd att dedikera din tid och kraft mot ett förutbestämt mål. Bra innehåll som uppdateras ofta kan vara enkelt till en början men du bör också ha en plan för att växla upp över tid.

Bonustips!

  • Ha en inbjudande profil – gör det intressant att följa dig om man skulle råka hamna på din profil.
  • Samarbeta. Du kan absolut samarbeta med andra, exempelvis genom en så kallad duett.
  • Tålamod är en dygd. Att få fler följare på TikTok tar tid – och det krävs engagemang.
  • Spana in andra! Att kika runt på hur andra som lyckas gör är en bra idé. Vad av det de gör kan du applicera på ditt eget konto eller inspireras av?
  • Har du andra plattformar med följare? Använd dem för att slussa människor till TikTok.

Vill du läsa mer om TikTok?