Almi Invest lanserar sajt för lediga jobb i startups

Josefin Wallin

Publicerades: 16 mars, 2022
Foto av: Almi Invest

Almi Invest är en aktiv investerare bland start-ups. Tillsammans med bolaget Auranest lanserar de nu en realtidsajt för lediga jobb. Tillsammans vill de stärka arbetsmarknaden för start-ups.

Ny sajt ska hjälpa start-ups växa

Almi Invest har tillsammans med bolaget Auranest startat en realtidssajt. Som inhämtar och lyfter fram lediga jobb bland Almi Invests 372 portföljbolag. Portföljbolagen består av bolag inom bland annat branscherna Tech och Industry. Jobben på sajten hämtas i realtid, från omkring 2 000 datakällor, och hamnar därefter på Almi Invest sajt. Just nu finns omkring 240 olika jobb tillgängliga via sajten.

– De mest efterfrågade startup-jobben där kampen om talangerna är som störst hittar vi i rollerna utvecklare, säljare, digitala marknadsförare och ingenjörer. Vikten av att hantera sina kunders framgång samt att lyckas med att behålla talangerna är också roller som är efterfrågade, säger Maria Kessling, Marknads- och kommunikationschef på Almi Invest i ett pressmeddelande.

Systemet som möjliggör metoden att i realtid samla in data heter Auranest. Med Auranests robotar samlar man in data från tredjepartssajter. Där man också kan hämta upp mer otraditionella jobbannonser som exempelvis från ett blogginlägg.

– Vi ser fram emot att visualisera talangjakten och stärka arbetsmarknaden för startups tillsammans med Sveriges mest aktiva investerare Almi Invest. Vår lösning är ett effektivt sätt för våra kunder att smidigt samla in ostrukturerad information från över 2 000 datakällor, säger Frode Thorsén, vd och medgrundare på Auranest, i samma pressmeddelande.

Almi Invests portfölj är på ständig tillväxt och därmed ökar behovet av kompetent arbetskraft till bolagen. Förgående år noterade man rekordhöga investeringar. Med den här lösningen hoppas man hjälpa till att lösa vanliga hinder för ett start-upbolags tillväxt. Vilket ofta är just att växa snabbt, inhämta kapital och rekrytera kompetenta och ambitiösa medarbetare till sina bolag.

Läs mer: Intresserad av tillväxt? Wood Tube:s VD tipsar om hur du kan ta in kapital till bolaget i din tillväxtresa