Hemliga avslöjandet – dessa bolag är med i Draknästet säsong 2

Josefin Wallin

Uppdaterades: 30 augusti, 2022
Publicerades: 25 augusti, 2022
Foto av: Ulrika Malm/SVT

Nu kan vi avslöja några av bolagen som deltar i den nya omgången av Draknästet 2022 med premiär 8 september. Programmet har blivit en nagelbitande succé som fångat tv-tittarna hemma i sofforna. Här är vad vi vet!

Tittarrekord utlöste skyhög ansökning

Draknästet har fångat svenskarna (tittarsiffrorna ljuger inte) – och som ett resultat av detta har ansökningarna till programmet ökat lavinartat. Hela fyra gånger så många ansökningar som till tidigare säsong uppges ha kommit in. Drakarna som möter entreprenörerna är liksom förgående år Lena Apler, Jacob de Geer, Sara Wimmercranz, Jonas Eriksson och Shervin Razani. Vad säger de själva om bolagen som medverkar i Draknästet 2022?

”Det är mycket bättre bolag i år. Det är högre kvalitet, de har kommit längre. De som inte har kommit längre är bättre på att paketera”, säger Jacob De Geer till Breakit.

Läs mer om vad de vill se: Draknästets Shervin Razani: De här entreprenörerna vill jag investera i
Läs mer om drakarna: Här är drakarna i Draknästet 2022 – nu är det äntligen klart

Bolagen klara för Draknästet 2022

  • Crespondix: Bolag som utvecklat en patenterad och landbaserad odlingsteknik för scampi. En teknik som ska vara god utifrån både hållbarhetsperspektiv – men även ur ett ekonomiskt.

– Idag får jag äntligen berätta att Cresponix är med i årets säsong av Draknästet på SVT. I programmet fick jag möjligheten att pitcha vår affärside för 5 stycken ”tungvikts” investerare. Det var otroligt roligt och ni får se om det blev någon investering vid premiären av Draknästet säsong 2 den 8 september 20:00 i SVT1, skriver Mattias Djurstedt från Crespondix på Linkedin.

  • Troopr: Företaget beskriver sig själva som ”nästa generations plattform för sport och träning”. Här hittar du träningssugna personer i närheten (hemma eller på semestern). Skapa träningsgrupper, hitta en träningskompis – eller utmana varandra! Med i programmet 6 oktober.
  • Apelviken Watches: Tillhandahåller ett eget märke för klockor, men vad är det unika? Jo. Plasten i klockorna tillverkas från återvunna fiskenät. Bolaget hittas vid havet utanför Varberg i en mindre by och grundades 2016.
  • Dogpark: Dogpark, är en aktivitets- och lekpark för hundar. Konceptet hittar du i Uddevalla men planen är att expandera. Både genom utveckling av befintlig verksamhet – men också genom att öppna fler parker i Sverige. Sänds på SVT 8 september när VD:n Ramona Byrå ställer sig framför drakarna.
  • Ella: Bolaget tillhandahåller en medicinsk app som ska komplettera mödra- och eftervården. Det här är ett bolag med krut i. Vilket de visar genom att redan ha plockat in runt tio miljoner kronor i bolaget. 22 september får vi se om de kammar hem en investering även i Draknästet.
  • Stahlberg Gourmet Select: Ännu ett bolag som satsar på hälsosamma snacks (ja, tack!). Bolaget satsar på snacks som man menar är miljövänliga men också glutenfria, veganska och utan socker. Med i Draknästet 8 september.
  • Moods4Sweden: Ett bolag som fötts ur pandemin? Dessa erbjuder handsprit med olika dofter. VD är Kadir Yilmaz.