Draknästets Shervin Razani: De här entreprenörerna vill jag investera i

Josefin Wallin

Publicerades: 13 januari, 2022
Foto av: Jurek

Shervin Razani gör comeback som drake i Draknästet och för Driva Eget berättar han om vilka entreprenörer han helst investerar i.

Shervin Razani är en av drakarna i Draknästet 2022. Tillsammans med Sara Wimmercranz, Lena Apler, Jacob de Geer och Jonas Eriksson utgör han gruppen av investerare som möter idéer och entreprenörer i succéprogrammet Draknästet. Denna konstellationen av drakar kunde vi se under förgående säsong – och i år gör de comeback tillsammans. Att tacka ja till ännu en säsong av Draknästet var enkelt för Shervin.

– Valet var enkelt. Dels var det otroligt givande och roligt att spela in programmet med övriga drakkollegor. Samtidigt som jag fick träffa mycket duktiga entreprenörer och bra affärsideér. Gillar man entreprenörskap och bolagsbyggande så är programmet givet, säger Shervin Razani till Driva Eget. En förutsättning att det ska fungera är bra kollegor, precis som i vilket jobb som helst. Jag ser mycket fram emot en ny säsong.

Entreprenörerna Razani söker

Shervin startade 2011 bolaget Arya Invest som förvaltar värdepapper, fastighetsinnehav samt investerar i startups. Dessutom har den egna resan som multientreprenör byggt upp stor erfarenhet kring vad som kommer fungera, och kanske viktigare, vad som inte kommer fungera i en startup. När vi frågar Shervin själv vad han söker för entreprenörer i Draknästet svarar han så här:

– Jag vill se pålästa entreprenörer med glimten i ögat. Branchmässigt spelar det mindre roll..

5 fakta om Shervin Razani

  • Multientreprenör som startat bolag i många olika branscher – tre av bolagen omsätter idag miljonbelopp.
  • Shervin Razanis uppstartade bolag omsätter nästan en halv miljard, har runt 350 anställda och är verksamma inom fem olika branscher.
  • Grundade Jurek Rekrytering & Bemanning under sin studietid i Stockholm där han började hyra ut andra studenter. Nu ett av Sveriges ledande rekrytering- och konsultfirmor inom ekonomi, juridik, HR och marknadsföring. 
  • Född 1978 i Iran och kom till Sverige 1986. Redan tidigt en duktig försäljare med goda entreprenörsegenskaper som tagit honom långt i näringslivet. Där han idag är ett tungt namn att räkna med.
  • Efter gymnasiet tog Shervin dubbel examen – kandidatexamen i finansiering från Mittuniversitetet och en magisterexamen i internationell ekonomi från Stockholms universitet.

Vill du läsa mer om Draknästet?