9 snabba frågor med Lucas Lindström – aktuell i The Apprentice

Josefin Wallin

Publicerades: 23 mars, 2022
Foto av: TV4/Jakob Dahlström

Just nu är Lucas Lindström aktuell i The Apprentice, men vad tycker han egentligen om Gunilla von Platen och hur blev han antagen till The Apprentice – utan att ens ha sökt?

Lucas Lindström aktuell i The Apprentice, är skateboardåkaren som under gymnasiet tog steget och startade sin egen marknadsbyrå. Där han idag hjälper företag med annonsering på sociala medier. 23-åringen strävar alltid efter att motivera och inspirera andra att våga följa sina drömmar. Med ett genuint engagemang tar Lucas sig an nya utmaningar, stora som små, för att ständigt utvecklas och bli lite bättre varje dag.

1) Vem är Lucas Lindström?

– Lucas Lindström, 23 år gammal och driver en social medie-byrå vid namnet GRW Media. Har en bakgrund inom skateboard och levde på detta under skoltiden. För att sedan byta riktning och satsa på att starta eget under mitt sista år på gymnasiet. Jag skulle säga att jag är en nörd och älskar att grotta ned mig i olika problem för att hitta kreativa lösningar.

2) Vilka egenskaper definierar dig som entreprenör?

– Lösningsorienterad, älskar att testa saker (nyfiken) och att jag älskar processen av att bygga saker! För mig handlar det mycket om att göra någonting som man verkligen brinner för – och att våga göra det fullt ut. Det är då man verkligen kan ge det ett ärligt försök, samtidigt som man har väldigt kul under resan. Från tiderna där skateboarden tog upp all tid så lärde jag mig att inget kommer gratis. Oavsett om det var att lära sig sin första kickflip – eller att få sin första kund. Det är en otrolig fördel att veta att man måste testa, göra fel, testa och göra ännu mer fel innan man når sitt mål.

3) Vi är nyfikna! Kan du berätta om din affärsidé som du önskar att få en investering i?

– GRW Media hjälper företag att skapa en tydlig avkastning från sina marknadsföringsinsatser genom att kunna erbjuda en helhetslösning. Foto- & filmproduktion, digital marknadsföring, hantering av sociala medier och kreativa automationer är det vi erbjuder och brinner för! Vi strävar alltid efter att växa med våra kunder och ge dem en inblick i hur vi tycker att det ska gå till när man jobbar med en byrå. Det ska vara roligt, värdeskapande och transparent.

4) Vad skulle investeringen möjliggöra för dig?

– För oss är det inte pengarna som är det viktigaste. Utan snarare att få hjälp med bra kontakter samt att bygga en fin organisation. Sen skulle såklart en investering tillåta oss att anställa fler personer och växa i en snabbare takt -– vilket alltid är roligt. För oss handlar det mycket om att vi behöver bli fler för att kunna följa vår tillväxtplan.

5) Varför valde du att söka till The Apprentice?

– Roligt nog så sökte jag inte till programmet. Jag blev istället kontaktad av en person på castingen. Som skrev till mig på Instagram och tyckte att jag skulle passa bra i rollen. Det var minst sagt snabba puckar då jag blev kontaktad på måndagen, skrev på under onsdagen, för att sedan starta inspelningen på fredagen. Hade det inte varit för min kollega som stöttade mig genom hela processen så hade jag nog tackat nej. Fint gjort av honom!

6) Vilka är dina starkaste förmågor som du tror kommer hjälpa dig i programserien?

– Mina starkaste förmågor är väl att jag är en ganska analytisk person. Jag gillar att se hur andra hanterar situationer för att sedan lära mig av det. I början var jag väldigt nervös, då jag var den yngsta deltagaren, men detta blev sedan en drivkraft. Efter att Gunilla gjorde det väldigt tydligt att åldern inte spelar någon roll – vilket är helt rätt! 

7) Vad har du för uppfattning om Gunilla von Platen?

– Gunilla är verkligen en stor inspiration! Första gången vi fick träffa henne var jag otroligt nervös och nästan lite rädd. Snabbt så insåg jag däremot hur underbar Gunilla är och vilken drivkraft hon har. I alla moment låg fokuset på att inte göra henne besviken.

8) På vilket sätt har den här upplevelse varit utvecklande för dig?

– Min medverkan har varit så enormt utvecklande, mycket mer än vad jag trodde i början. Jag lärde känna mig själv på ett nytt plan, både mina dolda styrkor men även mina svagheter. Jag gick därifrån med många fler verktyg än jag haft tidigare och va så redo att ta med mig allt jag lärt mig in till verksamheten. En annan häftig sak var att jag började se ledarskap på ett helt nytt sätt, tidigare har jag inte förstått hur viktigt det faktiskt är och hur avgörande det kan vara.

9) Vad tar du med dig från medverkan i The Apprentice?

– Jag är så otroligt tacksam att ha fått denna chansen! Min medverkan i The Apprentice kommer vara någonting som jag aldrig kommer glömma. Något som kommer vara häftigt att blicka tillbaka på i framtiden. Ett stort mål för mig var att visa den yngre generationen att ingenting är omöjligt. Kan jag göra det så kan vem som helst det! 
När vi deltagare fick träffa varandra för första gången var jag helt säker på att jag hade hamnat fel. Alla var så proffsiga och seriösa! Det är roligt att tänka tillbaka på det. En av deltagarna sa även något till mig under inspelningen som jag alltid kommer ta med mig:

”Du måste sluta tro att alla runt omkring dig är så mycket bättre än dig själv – och inse när du är den smartaste personen i rummet”. 

Du kan se Lucas Lindström och de övriga deltagarna i The Apprentice på TV4
och i StartUp-resan: ”Lyckas på TikTok och Instagram”

Vill du läsa mer om The Apprentice?