De är entreprenörerna i The Apprentice – tävlar om miljoninvestering

Josefin Wallin

Publicerades: 17 februari, 2022
Foto av: TV4/Jakob Dahlström

Nyfiken på de tolv entreprenörerna i The Apprentice som leds av superentreprenören Gunilla von Platen – vars miljoninvestering utgör vinsten. Vi har hela listan på deltagarna!

Läs mer om The Apprentice här: Gunilla von Platen ska leda svenska The Apprentice

Här är de 12 entreprenörerna i The Apprentice

 1. Ramona Byrö: Hundparksägare
  Uddevalla (39 år)
  Ägare av en hundpark i Uddevalla som bygger på idén att skapa en mötesplats för hundägare och ge hundar en härlig yta att leka, springa, träna och umgås på – dygnet runt. Hon startade sitt första bolag för tolv år sedan och har sen dess startat fyra olika bolag genom åren i olika branscher.
 2. Robert Nilsson: Hampabonde och innovatör
  Skåne, Klippan (56 år)
  Driver företag ihop med kompanjon, där de utvecklar miljövänliga och innovativa råvaror från hampaplantan, hampafiber för byggsektorn. Men även utvecklar hudvård med råvaror från hampan.
 3. Markus Brattfeldt: Utbildningsentreprenör
  Bromma (34 år)
  Markus är grundare och VD för ett utbildningsföretag för entreprenörer och företagsägare. Fram tills idag har han startat och drivit sex företag. Han studerade ett år på universitet innan han hoppade av och startade företag istället.
 4. Tom Flumé: Tvålentreprenör
  Stockholm (37 år)

  Grundare och ägare för ett företag som utvecklar och säljer hudvårdsprodukter berikade med verksamma ämnen kroppen har extra behov av vid fysisk aktivitet. Han är före detta elitsimmare.
 5. Julia Klingberg: Jurist
  Stockholm (26 år)

  Jurist och grundare av juristbranschens första utbildnings- och rekryteringsplattform för juriststudenter och jurister. Har arbetat i Europaparlamentet mot målet att nå Europas bästa marknad för småföretagare och valdes in som Sveriges yngsta politiker som 18-åring, inom kommunpolitiken.
 6. Julia Anjou: Reklambyråchef
  Bromma (33 år)

  Är medgrundare och driver byrå som genomfört stora varumärkesförflyttningar för välkända varumärken. Hon är även delägare i ett nystartbolag som gör merch-kollektioner åt artister, influencers och större varumärken. Är även trebarnsmamma och hobby-dj och drivit podd som på sin topp hade ca 50 000 lyssningar i månaden.
 7. Jonna Mandell: Inredningsansvarig nyproduktion
  Bromma (54 år)
  Jonna är grundare, ägare och VD för ett större företag som erbjuder tjänster inom inredningskoncept för nybyggnationsprojekt, lägenhetsrenoveringar och stambyten. Efter många år utomlands i New York, Paris och Kuala Lumpur kom hon hem till Sverige, nyskild, utan bostad och arbetslös, men då startade hon sitt företag, det var tio är sedan nu. Jonna har tre barn och en liten hund.Lucas Lindström: Social medier- strateg
 8. Rojhat Telo: Bygglovsentreprenör
  Bromma (32 år)

  Är grundare och VD för ett företag som hjälper till med ansökan för att bevilja bygglov. ”Jag är den första av hela min släkt av nära kusiner och sysslingar som fick förmånen att födas i Sverige. Det i sig har skapat mig ett oförskämt försprång i livet. Nu är det dags för mig att ge tillbaka av det försprånget.”
 9. Jessica Lingonstierna: Ägare och grundare av modeföretag
  Norrköping (49 år)

  Är VD för ett modeföretag som skapar glamorösa, miljövänliga och veganska gummistövlar. Med en sprudlande personlighet och värme så har hon gått sin unika väg för att skapa lyxiga modeprodukter för kvinnor mitt i livet som säljs världen över. Hon är även utbildad familjepedagog, webbdesigner och grafisk designer.
 10. Linda Häggkvist: Social entreprenör
  Enskede (44 år)
  Grundare av ett accessoarvarumärke med social hållbarhet som kärna, vars mission är att hjälpa ideella organisationer att nå ut längre och samla in mer pengar till sina verksamheter genom designade produkter.
 11. David Forsberg: Techentreprenör
  Mora (31 år)

  Digitaliseringsexpert inom e-handel som startat och driver en e-handeltjänst. Har studerat Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings Universitet. Drivit eget till och från sedan 2011.
 12. Lucas Lindström: Sociala-medier strateg
  Södertälje (23 år)

  Lucas driver företag som hjälper verksamheter att generera nya kunder och öka tillväxten genom sociala medier. Han startade sin resa som skateboardåkare för att satsade på att bli Sveriges bästa skejtare. Reste runt om i Sverige och Europa för att tävla men även för att filma tricks.

The Apprentice Sverige har premiär 9 mars på TV4 och TV4 Play.