Så sätter du det rätta priset – steg för steg

2019-07-17
16 minuters läsning

Alla vill sätta det rätta priset. Långt ifrån alla lyckas. Även etablerade storföretag gör misstag, menar prisexperten Andreas Jonason. Här berättar han hur man sätter pris på rätt sätt.

Konsten att sätta rätt pris är viktig. Det visste redan de gamla romarna. Ordet pris kommer ur deras precium, som betyder värde.

– Romarna kallade värde och pris för samma sak. De gjorde helt rätt. Det är att du sätter en siffra eller ett värde på det värde du skapar. Så problematiken i att ta betalt är att sätta ett värde på det du skapar, säger Andreas Jonason.

LÄS OCKSÅ: LURA DIN HJÄRNA ATT TA BÄTTRE BESLUT

Han är vd på Simon-Kucher & Partners i Stockholm. En högt ansedd internationell konsultfirma med 1 300 anställda fördelade i 25 olika länder runt om i världen.

Att ett pris skulle avspegla ett värde är kanske inte svårt att förstå. Ändå är det just här som så många går bort sig i sin prissättning, menar Andreas. I s

Bli medlem i Driva Eget Premium

Hej kompis! Nu har du läst de kostnadsfria artiklar vi bjuder på. För att använda Driva Eget fullt ut behöver du logga in eller bli premiummedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto