<![CDATA[]]>

Årets trendprylar för företagaren

Camilla Björkman

Publicerades: 24 januari, 2010

Nu lanseras en mängd häftiga prylar för den som vill ha det senaste på teknikmarknaden. Här är fem nyheter för företagaren med koll.

Det sägs att kristider föder kreativitet. Och under lågkonjunkturen har en mängd nya, häftiga teknikprylar äntrat marknaden. Här är fem nyheter som passar företagaren. Men kom ihåg: Du kan tjäna på att vänta ett tag med att handla – ofta sjunker priserna rejält på några kvartal.

1. Androidtelefon
Android är numera Googles egna operativsystem för din mobiltelefon – många anser att detta är framtiden inom mobiltelefoni. I år släpper flera mobiltillverkare androidtelefoner, men den hetaste modellen måste ändå anses vara Googles egna: Google Nexus One.

 

2. Minidator
Kanske inte för företagaren som kör tunga applikationer, men de nya minidatorerna är perfekta för dig som alltid är på språng. En av favoriterna på marknaden är nya minidatorn Samsung N120, som är knappt ett A4-papper stor och väger 1,3 kilo.

 

3. Tablet
En tablet är en pekplatta med inbyggd dator, ungefär som en stor Ipod Touch eller som en bärbar dator utan tangentbord. Apple tablet kommer enligt rykten att lanseras under våren. Bra för dig som vill ha en dator att ta med överallt, men som mest är till för att surfa på.

 

4. Allt-i-ett-dator
Datorer med pekskärm och hårdvaran inbyggd i skärmen är inget helt nytt, men i år förväntas de explodera på marknaden. Passar dig som vill ha en trendig dator som samtidigt är superlätt att använda. Asus Eee Top med 15 tumsskärm är en av de senaste favoriterna.

 

5. Supermus
Med de nya pekskärmsdatorerna kräver även de vanliga datorerna sin lilla uppdatering – i form av en modern mus. Apple Magic Mouse är en trådlös mus som består av en enda touchplatta. Du kan rulla den i alla riktningar och klicka var du vill på musen.