Faktorerna bakom Carl-Johans succébok

Redaktionen

Uppdaterades: 18 september, 2019
Publicerades: 23 september, 2019

Han skrev godnattsagan som blivit räddningen för småbarnsföräldrar världen över. Men det var ingen slump. Här är sex faktorer bakom Carl-Johan Forssén Ehrlins succébok Kaninen som så gärna ville somna.

Hitta ditt varför

Varför ska du göra det du vill göra? Vem ska få hjälp av din produkt/tjänst? Varför? Carl-Johan vill hjälpa andra, bidra till att skapa en bättre värld. Hjärtat går före plånboken. Det är hans röda tråd genom allt. Hitta din.

Förminska inte dig själv

– Det är lätt att hitta anledningar till att förminska sig, så att man inte förverkligar den man borde vara. Det är jättetragiskt. Någonstans längs vägen slutar man tro och tänker att det kanske inte var så viktigt.

Tänk på affären

– Man måste kunna bygga något hållbart som kan generera pengar. Många som startar bolag som aldrig riktigt tar fart och så går man i konkurs. Då kan det vara att man har för mycket fokus på passionen. Man behöver affärsmannaskap också.

Skaffa målbilder

Sätt upp tydliga målbilder för vad det är du vill göra och uppnå. Hur ser ditt liv ut då? Tro på att det du vill åstadkomma är möjligt. Carl-Johan såg från första ögonblicket bilder av hur familjer världen över läste hans bok. Och hur han själv skulle kunna köpa en lägenhet i Spanien. Just så blev det.

Håll i, håll ut

Även om du är trött och sliten så lägg inte av. Gör något varje dag för att hålla fast i känslan att du går framåt.

Hitta balansen

– Det gäller att ha balans för återhämtning. Det är en sak att stressa mycket för att man vill uppnå någonting. Men man måste stanna upp och återhämta sig innan man springer på nästa boll.

LYSSNA PÅ HELA SAMTALET: