Kjell Enhager Visualisering

Så tar du huvudrollen i ditt liv – Kjell Enhagers bästa råd

Gustaf Oscarson

Publicerades: 6 december, 2019

Tre enkla sätt att skapa din fantastiska framtid – här är våra tre bästa take aways från Kjell Enhager.

Driva Eget hängde med på Kjell Enhagers magiska föreläsning “Levla ditt liv”, med det bästa från Kjells 43 år som coach och föreläsare. Supervasst innehåll!

Bland det viktigaste vi tog med oss var förmågan att göra sig själv till huvudrollsinnehavare i sitt eget liv. Så här gör du!

Kjell Enhagers tips 1: Låtsas att ditt liv är en film

Vilken film är du i just nu? Vem har skrivit manus? Är du huvudrollsinnehavare? Eller statist? Gillar du dina repliker? Är det en skräckfilm eller komedi?

Vad är det du gör och inte gör? Det enda sättet att skapa förändring är att sluta med något eller börja med något. Du är den som leder mitt liv – och bara du kan bestämma hur det ska se ut. Musikal eller thriller?

Kjell Enhagers tips 2: Lär dig av Ingemar Stenmark

Kjell frågade Ingemar Stenmark hur han tänkte inför ett lopp.

– Jag tänker att jag åker innan jag åker, berättade Stenmark.

– Hur tänker du? frågade Kjell. Som att du är regissör (och ser allting utifrån) eller skådis (och är i kroppen) ?

– Jag ser mig själv som regissör tills jag kommer till en svår bort. Då går jag in i mig själv om och om igen tills det ser ut som jag vill. Då blir jag skådisen för att skapa känslan, berättade Stenmark

Vi kan göra likadant: lär dig först att zooma ut och bli regissören. När något inte ser ut som du vill. Tänk om och om igen tills det ser ut och känns bra.

Kjell Enhagers tips 3: Visualisera en härlig framtid

Skriv ett brev till dig själv som du ska läsa om tre år. Tänk dig tre år framåt i tiden och skriv ned vad som har hänt från nu till då. Se det hända, känn det hända. Då kan det hända.

När du planerar för framtiden, är det centralt att du mår bra när du gör det. För den känsla du har när du tänker på framtiden, kommer du att ha när den väl händer.

Ta ut glädjen i förskott. Se in i framtiden och gläds åt hur den kommer att se ut. Då ger du dig själv möjlighet till dubbel glädje.

Sitt med med din familj och hitta på den roligaste framtiden du tänka dig. Skriv ett brev till och låtsas att du är i framtiden, och berätta hur de senaste 10 åren har varit och vad som har hänt.

Om någon hade hållit tal till dig om 10 år, vad skulle du vilja att de sa?

Vill du också se Kjell Enhager live under hans sista stora föreläsningsturné? Spana in enhager.com och boka din plats direkt.