Sveriges 7 hetaste co-working-spaces – se vår lista!

Josefin Wallin

Uppdaterades: 14 februari, 2022
Publicerades: 15 februari, 2022
Foto av: Adobe Stock

Känns hemmakontoret trist? Ensamt? Tack vare digitaliseringen behöver du varken dyra lokaler eller en fast adress. Här är 7 inspirerande platser att jobba på för dig som företagare.

Vad är ett co-working space?

 • Inget traditionellt kontor.
 • Du delar yta med andra.
 • Här ingår ofta service som wifi, skrivare, kaffe och möbler.
 • Ofta stora och kreativa gemensamma ytor.
 • Nätverket med andra är ofta viktigt (någonting som exempelvis många frilansare saknar annars).

Coworking och andra inspirerande miljöer

 1. Scandic Haymarket, Stockholm
  Här kan du slå dig ner i lobbyn eller inleda arbetsdagen med en god hotellfrukost. Här sitter du centralt i Stockholm med tillgång till mötesrum med drop-in, utskriftsservice, eget hotellrum för dagen, eller mötesrum med whiteboard och skärm. Du väljer! Varför inte avsluta arbetsdagen med ett glas vin i deras mysiga bar?
 2. Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg
  Ett hotell som man själv uttrycker det ”har en tydlig business-profil”. Här finns möjlighet att slå sig ner och jobba – men också boka konferenslokaler för både mindre och större möten. Här är det kostnadsfritt att slå sig ner i lobbyn där du också har fritt wifi.
 3. Creative House, Örebro
  Här kan du månadsvis köpa en fri plats där du slår dig ner för dagen. På Creative House finns också olika mötesrum, samtalsrum, wifi och även möjlighet att nätverka med andra likasinnade entreprenörer och startups i byggnaden. Här finns det också möjlighet att arrangera event såsom föreläsningar eller större workshops.
 4. Goto 10 – Öppen arbetslounge i Stockholm och Malmö
  Här kan du hitta en arbetsplats för dagen. Allt som krävs är ett kostnadsfritt medlemskap, vilket ger dig tillgång till deras öppna arbetslounger i både Malmö och Stockholm. Goto 10 drivs av Internetstiftelsen och erbjuder dig förutom en schysst plats att jobba på – även ny kunskap. Vill du veta mer? Då kan du läsa mer här.
 5. Johan & Nyström, Hantverkargatan 7 Stockholm
  Här kan du förena nytta med nöje, det vill säga både jobb – och en riktigt god kopp kaffe. Här har du inte bara möjlighet att slå dig ner tillsammans med din dator, utan också boka ett mötesrum om ni är fler.
 6. Clarion Hotel & Congess Malmö Live
  Här kan du med enkelhet tillbringa en trevlig arbetsdag i hotellets lobby. Ett extra plus när man befinner sig just här? Ett besök på deras Sky bar – 85 meter över havet med en fantastisk utsikt.
 7. Helio, Hornstull i Stockholm
  I Stockholms skofabrik från 1890 hittar du Helio. Helio finns på flera ställen och är ett coworking-space där många olika entreprenörer samsas i ett kreativt och gemensamt utrymme. Nyfiken? Läs mer.

Tre tips när du vill byta miljö

1. Testa dig fram! Fördelen med att kunna jobba flexibelt är att du kan sitta precis vart du vill. Kanske vill du ena dagen ha det tyst och fokusera – medan du nästa föredrar lite liv och rörelse?

2. Hur fungerar du? Presterar du bättre med en vacker utsikt eller i ett myller av cafégäster? Kanske vill du ha en flexibel kontorsplats med ”kollegor” eller så trivs du bäst som cafésurfare. Känn efter vad just du föredrar.

3. Hitta din bästa kombination. Kanske vill du kombinera en arbetslounge med hemmakontor i köket? Det är du själv som styr!

Läs gärna också: Coworkingens framtid är nu

Check-in kontor på hotellrum nära dig!
Visste du att du kan hyra ett hotellrum för att arbeta ostört med både bra wifi och schysst kaffe? Bland annat hotellkedjan Nordic Choice Hotels erbjuder denna möjlighet på flera platser runt om i Sverige.