Hur blir man av med Länsdelen?

Anders Nyman

Publicerades: 26 augusti, 2013

Har varit kund hos Skånedelen som är en del av Länsdelen under två år. Kostat 1 990 kronor/år plus moms. Jag började med att maila uppsägning (upphör 31/8) i maj, först till Skånedelen, sedan Länsdelen, när jag fortfarande inte hört något, i brev till Öresundsmedia. Försäljare Rickard L ringde mig den 5/8, vi kom överens på telefon att vi skulle avsluta när avtalet går ut, jag meddelade att jag nu är pensionär. Dagen efter fick jag en orderbekräftelse med förlängning ett år till på 1 990 kronor.

Jag skickade samma dag ett brev och bestred bekräftelsen. Ringde även det telefonnummer som stod men fick svar att det saknades abonnent. Kom ihåg att Rickard ringt till min mobil så jag kollade samtalslistor och hittade hans nummer. Ringde den 12/8, han svarade att det blivit något fel och skulle kolla när han kom till kontoret. Hörde inget, men i dag kom faktura på hela beloppet. Ringde Rickard igen, men det var bara mobilsvar, lämnade meddelande. Samtidigt har jag i dag den 14/8 skickat brev och bestriden faktura till angiven adress. Rekommenderade brevet.

Vad gör jag nu?

Du har gjort helt rätt. Möjligen hade du inte behövt bekosta ett REK-brev, e-post hade gått lika bra ur bevishänseende. Jag har kontaktat Tommy Fallgren på Länsdelen AB, som tidigare tagit över verksamheten från Öresundsmedia som du nämner. Han skriver i ett mejlsvar att säljaren Rickard bytt nummer under semestern och därför varit svår att få tag på. Fallgren säger att han personligen nu annullerat din order.

Hans förklaring till det som hänt: ”Avtalen löper ut automatiskt efter 12 månader så det behövs inte sägas upp!! sen ringer våra säljare upp för att erbjuda fortsatt medverkan i detta fallet så sa mats att han ville fortsätta ett år till!”

Hur det du beskriver som ett nej tack i samtalet med säljaren blev ett ja till fortsatt medverkan kan man förstås bara spekulera om. Länsdelen ligger med på Förenade Bolags varningslista för vilseledande försäljningsmetoder, men saknas på Svensk Handels. Värt att notera är att Länsdelen nyligen stämt Förenade Bolag för publiceringen, som de menar inte är korrekt. Läs mer i denna artikel:
http://www.driva-eget.se/lansdelen-stammer-varningslista-2386138